Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Социалистите правят работна група, която ще дебне служебния кабинет

OFFNews 08 август 2014 в 15:28 1720 13

БСП ще следи изкъсо работата на служебния кабинет.

Ще бъде сформирана работна група, която в спешен порядък да започне наблюдение на случващото се в изпълнителната власт по време на служебния кабинет.

Това обяви председателят на БСП Михаил Миков пред членовете на Националния съвет на партията, който заседава днес за първи път с новия лидер. Основната точка на заседанието е избора на ново Изпълнително бюро.

По думите на Миков след разпускането на 42-то Народно събрание динамиката на политическата обстановка е изключително висока.

В последните месеци се наблюдава консолидиране на десницата и използване на всички конституционни възможности, най-вече на президента, за атака на БСП и нейното участие в управлението по време на мандата на 42-ия парламент, смята новият лидер.

Според него тези опити надхвърлят стриктните граници на конституционните правомощия и очевидно целта в тази обстановка е не само да се неглижира участието на БСП в управлението, но и да се нанесат тежки удари в рамките на предстоящата предизборна кампания, а и преди формалното й започване.

В тази обстановка ясно се очертава опитът за намеса на президента в политическия живот, коментира Михаил Миков.

Ако погледнете приоритетите, които си поставя служебният кабинет, очевидно е, че те далеч надхвърлят късия конституционен срок, в който му се възлага управление, и правомощията, които основно трябва да се свеждат до нормално провеждане на парламентарни избори и конституиране на следващо Народно събрание, обяви още Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews