Софиянски разбрал от дъщеря си по телефона, че ССД се коалира със Съюза на комунистите

Напускаме тази коалиция утре, партията на Васил Божков няма да се явява на вота чрез Съюза на свободните демократи, каза Софиянски

OFFNews 21 февруари 2021 в 18:30 36345 0

Съюзът на Свободните демократи напуска коалицията Граждани на протеста, в която е заедно със Съюза на комунистите. Колегите са направили техническа грешка, преговаряли с други партии, пък подписали ... няма какво да обсъждаме, утре ще напуснем. 

Това заяви основателят на ССД Стефан Софиянски, който сега е редови член на партията, по бТВ. Научих за тази коалиция по телефона, обади ми се дъщеря ми и каза "Ти с кого се коалираш", обясни Софиянски. Той подчерта, че комунистите, които са избили много хора, в това число и неговия дядо, са се прекръстили на БСП и ГЕРБ, а от Съюза на комунистите поне са останали верни на идеите си. 

Софиянски уточни, че партията на Васил Божков, за чийто син е омъжена Ива Софиянска-Божкова, няма да се явява чрез ССД на парламентарния вот. Не поддържам връзки с Васил Божков, откакто е в Дубай, но аз и преди не поддържах много отношения. Той беше в среди на ГЕРБ, аз съм против ГЕРБ, какво да му обяснявам или да ми иска съвети, каза още Софиянски. 

Той изтъкна и, че с Божков не са заедно за избори, защото е против създаването на семейни партии. Ако и двете ни партии минат бариерата и влязат парламента, тогава ще мислим можем ли да работим заедно, обясни Софиянски. 

Като бивш кмет на София той коментира и инцидента със загиналия на столичния булевард "Акад. Иван Гешов" 16-годишен Людмил. Трябва да се търси изпълнителят на ел. захранването, дали павилионът е законен, незаконен - важно е как са прокарани кабелите, смята Софиянски. 

Проблемът е, че някак заживяхме във време на непрекъснати проверки, заяви той. 

Харесвам си града, харесвам си и кмета Йорданка Фандъкова, тя се старае, но е заразена от проверките на ГЕРБ, каза още Стефан Софиянски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!