Снимка на деня: Пеканов се похвали с Плана за възстановяване

OFFNews 15 октомври 2021 в 20:10 2316 0

Снимка Фейсбук

"За мен е чест да обявя, че Планът за възстановяване и устойчивост е предаден и получен от Европейската комисия днес. Успяхме да защитим 12,9 млрд. лева въпреки тежкото наследство и безпрецедентната политическа ситуация."

Това обяви във Фейсбук вицепремиерът Атанас Пеканов и публикува въпросната снимка

"Българският План за възстановяване и устойчивост представлява програма за дългосрочни инвестиционни проекти и реформи, които да направят българската икономика по-силна и по-конкурентноспособна, да й дадат тласък, да повишат благосъстоянието на гражданите като отговорят на предизвикателствата на 21-ви век", похвали се той. 

"Търпяхме критики, че сме забавили Плана. Но искам да знаете, че това беше значимо - трябваше да гарантираме, че тези средства ще бъдат инвестирани за добруването на хората и страната. Уверявам ви, че използвахме това време ефективно и успяхме да направим редица подобрения", каза вицепремиерът. 

Пеканов смята, че пътят напред минава през договаряне на оставащите елементи в рамките на официалните ни преговори с ЕК, особено на тема енергетика:

"Не забравяйте – всичко изглежда невъзможно, преди да бъде направено. С тази надежда, че важните заложени цели пред страната ни в рамките на Плана ще бъдат изпълнени и преизпълнени от следващи редовни и служебни правителства, предадох Плана на Комисията."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови