Смяната на властта ще стане в четвътрък

OFFNews 03 май 2017 в 07:15 4517 0

Смяната на властта ще стане в четвътрък

Третото правителство на Бойко Бориков ще смени служебното правителство в четвъртък. Очаква се това да стане, след като бъдещият премиер предаде на президента Румен Радев папка с персоналния състав на кабинета. Съставът на парламента ще бъде гласуван в четвъртък в Народното събрание. 

Очаква се имената на министрите да бъдат окончателно уточнени днес и лидерът на ГЕРБ да ги обяви. Част от имената на министрите вече бяха тиражирани неофициално. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви във вторник, че в последните седмици са се тиражирали всевъзможни варианти и затова може да има изненади.

Структурата на Министерския съвет ще е премиер, 4-ма заместници и 17 министри.

За момента за сигурно се смята, че Владислав Горанов и Томислав Дончев ще са вицепремиери. За регионално развитие и благоустройство ще отговаря отново Лиляна Павлова, въпреки че се появи информация, че тя няма да е част от новото правителство. Вероятна рокада ще има в постовете между Екатерина Захариева и Цецка Цачева. Бившата правосъдна министърка се очаква да стане външен министър, а бившата председателка на парламента ще е министър на правосъдието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!