Сметната палата ще прави одит на Центъра за градска мобилност

ОFFNews 20 май 2016 в 11:46 2489 1

Сметната палата ще извърши на одит на Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

Това решиха единодушно депутатите със 108 гласа "за".

Одитът ще е за периода от 1 януари 2014 г. до 30 юни 2016 г. Срокът за внасяне на доклада от одита в Народното събрание е до 31 януари 2017 г.

Решението беше взето по предложение на БСП. В края на април социалистите поиска парламентът да възложи на Сметната палата одит на столичното дружество след скандала с обществената поръчка за спирки, спечелена от съпругът на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева. 

Миналия месец премиерът Бойко Борисов поиска оставката на Коцева заради разследването на "Нова" ТВ, което разкри, че съпругът ѝ е получил обществена поръчка за 260 000 лева за доставката на нови спирки за градския транспорт в София. Разкри се още, че депутатката е близка със зам.-кмета на столицата по транспорта Любомир Христов, който също подаде оставка.

Преди гласуването в пленарна зала социалистът Жельо Бойчев заяви, че мнозинството има редица притеснения от това какво ще открие Сметната палата. Менда Стоянова пък обяви, че от ГЕРБ нямат никакви притеснения, защото в ЦГМ няма закононарушения.

Депутатът от ГЕРБ коментира, че ЦГМ е едно от най-прозрачните дружества до момента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови