Прокуратурата се сезира за шефа на ЦГМ

OFFNews 28 април 2016 в 14:10 4958 4

Софийска градска прокуратура се самосезира по повод изнесена в медиите информация за Симеон Арнаудов, изпълнителен директор в оставка на Център за градска мобилност (ЦГМ) в столицата. 

Поводът е излъченият в "Господари на ефира" разговор със служител на ЦМГ за луксозни имоти и скъпи автомобили на Арнаудов. Според източника Арнаудов е извършвал злоупотреби, възползвайки се от служебното си положение и се е облагодетелствал финансово. 

По този повод СГП разпореди извършване на проверка за наличие на престъпление по чл. 283 и престъпление по чл. 203 от НК. Ще бъдат проверявани действията на Арнаудов във връзка с изпълнение на служебните му задължения, за да се установи дали не се касае за злоупотреба със служебно положение, довела до набавяне на облаги, а така също и присвояване на средства.

По реда на Закона за съдебната власт (ЗСВ), СГП ще възложи на НАП и извършване на ревизия, която да установи източника на доход на лицето, и да установи дали реалният му стандарт на живот е съответен на доходите му. 

Арнаудов отрече да е собственик на показаните имоти

Ще предявя претенции за обезщетение по съдебен ред, свързани с лъжливи твърдения по мой адрес в различни медии, обяви той след излъчване на тв репортажа по Фокус.

"В случай че някой се интересува от истината (която е публично достъпна в Имотния регистър), моля да вземете предвид, че не съм собственик и не съм бил в показаната заснета къща в кв. "Драгалевци", за която се твърди, че била моя. Не притежавам поземлен имот в кв. Драгалевци. Престъпната небрежност на разпространителите на клеветата е потресаваща – закупил съм не имот от 1003 кв.м., а гараж в кооперация с площ 43 кв.м. и 0,89% идеални части от същия имот, в който се намира кооперацията. Именно той е 1003 кв.м., но 0,89% от него са припадащите се идеални части, които ми се полагат като собственик на обект в сградата", обясни Арнаудов. 

"Не притежавам и апартамент в кв. "Света Троица", както и не съм собственик на заснетия автомобил, за който се твърди, че бил мой. Освен това заявявам още, че никога не съм се ползвал охрана – за това можете да питате и служители на дружеството. Не съм ползвал два служебни автомобила, нито някой някога е отцепвал район, в който се движа, просто защото нямам охрана и освен мнимия информатор на предаването никой никога не ме е виждал с охрана", посочи той. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите