Симеон Дянков очаква ЕС да смекчи санкциите срещу Русия

ОFFNews 03 октомври 2014 в 09:53 3806 0

Симеон Дянков
Симеон Дянков

Европейският съюз и Русия биха могли да работят заедно, ако украинският конфликт бъде замразен, а Европейската комисия вероятно ще реагира на спада в бойните действия в Украйна с облекчаване на режима на санкциите срещу Русия.

Това коментира бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков, цитиран от РИА Новости, на среща по перспективите на глобалната икономика в института Питърсън по международна икономика във Вашингтон.

"Ако забелязвате, в последните две седмици номинираният за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и редица негови еврокомисари говорят, че ако настъпи спад в насилието, ако се достигне позиция на замразен конфликт, може да се обсъди как ние и руснаците можем да работим заедно", каза Дянков.

Според него тази позиция рязко се разминава с изявления на официални представители на ЕС от лятото, според които без дългосрочно решение Русия ще бъде подложена на още санкции.

Европейските икономически санкции имат непропорционално въздействие върху 28-те страни от ЕС и европейските фирми, каза Дянков и посочи, че европейски бизнес лидери са изразили несъгласие със санкциите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!