Сидеров пак нападна Симеонов: Има ли нужда изобщо от такова правителство

OFFNews 14 август 2018 в 15:45 4884 3

Председателят на парламентарната група на "Обединените патриоти" Волен Сидеров за пореден път нападна коалиционния си партньор и вицепремиер Валери Симеонов. Този път причина за напрежението са проверките на Симеонов за шума по Черноморието.

До това се стигна, след като вчера вицепремиерът съобщи, че заведенията „Хедон” в Созопол и „Какао бийч” в Слънчев бряг са запечатани  след заповеди на здравната инспекция.

"Искам отговор от министър-председателя Бойко Борисов дали е оторизирал действия на свои членове на правителството, които да действат по морето като представители на военна хунта, да правят каквото си искат и да безчинстват. Командировал ли е членове на правителството да извършват подобни действия, да водят със себе си полицаи, да затварят-отварят, въобще да тероризират българския туристически бизнес", попита днес лидерът на Атака пред журналисти в Бургас.

Той каза още, че някои заведения се проверяват непрекъснато, а други - никога не се. Лидерът на Атака имал информация, че в момента членове на правителството са на почивка в Свети Влас, а там денонощно има силна музика.

"Има много въпроси, на които трябва да се търси отговор, а това, че живеем в безвремие, позволява да бъдем манипулирани и използвани. Използва се страхът на хора. Те казват, че не искат да застанат пред камера, защото ще им затворят заведенията. Това е положението в слънчева България", добави той.

Сидеров поиска да бъде вкарана извънредна точка в дневния ред на Министерския съвет, в която да разгледат "поведението на определени членове на правителството".

"Много ще се радвам цялото правителство да се замисли и да си отговори - има ли нужда от такова правителство, трябва ли да продължи да управлява, ако то не създава благини, ако не вдига стандарта на живот, не вдига пенсиите, а се занимава с това на кого да му затворим заведението", коментира още Сидеров.

Освен това той настоя РЗИ да провери хотелите на Валери Симеонов и заведенията на Свети Влас на братя Диневи.

Пред журналисти лидерът на Атака проведе напрегнат разговор с шефът на дирекция "Обществено здраве" към РЗИ – Бургас Мариана Кофинова. Той я попита каква е точно е процедурата за затваряне на заведения и законно ли е това, което прави РЗИ. Кофинова отговори, че са спазени всички процедури. Сидеров я попита как точно се избират заведенията, които да бъдат проверени, а отговорът беше, че това става по сигнали, като на всеки подал такъв се записват името, телефонния номер и адреса. Лидерът на Атака поиска и всички имена на подавалите сигнали. Отговорът обаче беше, че това може да стане по реда на Закона за достъп до обществената информация.

"Кой дава право на РЗИ да действа като шпиц команда?", попита още Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12201

3

nali

15.08 2018 в 08:48

Ще ме прощавате, но само една дума може да опише Сидеров - проститутка!

12182

1

sawall

14.08 2018 в 18:23

Пиле Сидерово, кой собственик на заведения ти се оплака със златни сълзи от тоя твой корумпиран апапин, Валерката? И тези златни сълзи като са накапали, някои от тях са останали в джоба ти съвсем случайно, във формата на плик с пари...
 
X

Подкастът на OFFNews