Шефът на плачещите полицаи поема ръководството на МВР - Габрово

OFFNews 16 април 2019 в 20:05 14671 2

Снимка mvr.bg

Борислав Муеров

Борислав Муеров, досегашният началник на отдел „Охранителна полиция” – СДВР, е назначен на длъжността директор на ОДМВР-Габрово.

Днес Муеров бе представен от вътрешния министър Младен Маринов и главния секретар на МВР Ивайло Иванов пред ръководния състав на областната дирекция.

Муеров е роден през 1963 г. в Казанлък. В системата на МВР е от 1991 г. Започнал е работа в столичното Пето РУ, преминал е през различни звена и структури в Столичната дирекция на вътрешните работи. През последните шест години е заемал длъжността началник на отдел „Охранителна полиция” – СДВР.

Една от най-запомнящите се медийни изяви на Борислав Муеров е обяснението му за куриозния случай, при който полицаи се разплакаха, след като сами задействаха лютив спрей, за да овладеят протест на 16 март тази година в София:

Регламентирано е, че трябва да бъдат взети предвид атмосферните условия, но в случая рязката промяна поради течение е довела до този ефект, коментира тогавашният началник на отдел „Охранителна полиция” – СДВР.

На 12 април премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Младен Маринов поискаха оставката на директора на габровската полиция Борислав Бончев. Причината - действията на областната дирекция, след като трима роми пребиха продавач в супермаркет, който им направил забележка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8504

2

Vol.ang

16.04 2019 в 21:56

Това беше шефа който обясни че "разплаканите" полицаи са действали както трябва и "всичко е точно"!!!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков