Шефът на кабинета на президента: При импийчмънт рейтингът му ще стане от 60 на 80%

В момента сме свидетели на разграждане на държавността

OFFNews 28 януари 2020 в 19:22 11562 3

Калоян Методиев

 Ако тръгне процедура, рейтингът му ще стане от 60 на 80%. Така началникът на кабинета на президента Румен Радев - Калоян Методиев отговори на въпрос дали Румен Радев се страхува от импийчмънт.

Методиев обяви, че няма официална позиция на институцията по разпространените от прокуратурата записи от специални разузнавателни средства (СРС). В тях се чува глас, за който обвинението твърди, че е вероятно на президента. Гласът казва на командира на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Цанко Стойков да го държи в течение за документите по разследване на антикорупционната комисия за г-жа Д.Р.

"В момента сме свидетели на разграждане на държавността. Става въпрос за записи на действащ президент", обяви Методиев в интервю за бТВ, като добави, че говори като политолог и не се е чувал с Румен Радев, който е в Разград.

"Въпросителните са една страница, а отговорите са нула", каза още Методиев в коментар на записите и искането на главния прокурор Иван Гешев Конституционният съд да тълкува може ли да разследва държавния глава. По думите му всичко е в много суров вид и с много условности.

На въпрос защо Гешев прави това сега той отвърна: "Нямам обяснение. Най-вероятно става въпрос за това разследване или нещо друго." И добави: "Нямаме убийство, корупция, нещо за милиони и форсмажорно, което да налага това. Нещата се развиват в мълниеносен порядък."

На въпрос за започнатия от държавния глава дебат за промени в конституцията той каза, че целта им е "оптимизация на начина на функциониране на държавата и по-бързо решаване на проблемите в нея". Попитан дали ще има диалог между държавния глава и главния прокурор по темата, той обяви: "Трябва да има. Ако не си говорят главните мъже в държавата, навлизаме във война и не се знае какво ще се роди от тази криза."

Според Методиев в държавата гърми криза след криза; различните системи изключват като органи на болен човек. После каза, че би излъгал, ако каже, че всичко е "цветя и рози" между президент и правителство.

"Ако президентът каже, че България е добре, развива се, той би изгубил най-силното си оръжие - да говори истината. Няма как да се каже на черното бяло. Държавата не функционира дори на битово ниво на африкански тип", обяви още Методиев.

"Прессекретариатът на държавния глава няма как да коментира съдържанието на записи, направени чрез СРС и разпространени от прокуратурата, нито да потвърди твърденията за естеството на разговорите, тяхната автентичност и достоверност", се казва в позиция на президентството, изпратена по-късно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

4

El Commandante

28.01 2020 в 23:24

От тва по-сигурен втори мандат-здраве!

Абе Баце затва ли ходи до Америка тоя тупан, да му четат от на демократите книгата....ма на него сигурно само картинки му показват....

23293

3

Стефан

28.01 2020 в 22:16

Да, борисов съвсем го замустачи ...
И ние заради него(((