Шансовете да има правителство вече са 50 процента, твърди депутат от ПП

OFFNews 03 юли 2022 в 12:26 1435 0

Росен Костурков

Снимка promeni.bg

Росен Костурков

Шансовете за реализиране на мандата с кандидат-премиер Асен Василев растат ежечасно. От 25% в петък шансовете днес са 50%, заяви пред БНР депутатът от "Продължаваме промяната" Росен Костурков.

Не търсим скритата подкрепа от отсъстващи депутати или от някакви задкулисни игри, а търсим минимум 121 депутати, които да застанат зад програмата на нашето правителство, каза Росен Костурков.

След разговорите с ДБ, БСП и днес - с независимите депутати, започваме разговори с отделни депутати, да не кажа - с всеки един, от парламентарни групи, там, където смятаме, че има хора, които биха застанали зад нашата програма, заяви депутатът от "Продължаваме промяната".

Той отбеляза, че ПП ще търси 121 гласа - ясно и конкретно заявили, че ще подкрепят кабинета, "за да не изпадаме в ситуация, в която ставаме зависими от партии като ГЕРБ и ДПС".

И днес продължават преговорите на "Продължаваме промяната" в парламента за съставяне на кабинет в 47-то Народно събрание.

Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев, който е и кандидат за премиер, и преговорният екип на ПП ще търсят подкрепа от напусналите "Има такъв народ" депутати, които станаха нечленуващи в парламентарна група.

Преговорите започват в 16:30 часа в Народното събрание.

Вчера от ПП разговаряха последователно с коалиционните си партньори от "БСП за България" и "Демократична България", които декларираха подкрепа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!