Quantcast

Северна Корея разреши срещи между разделени от войната семейства

Последна промяна на 18 август 2013 в 18:11 2461 3

Кин Чен Ун позволи срещите между разделени от войната семейства
Кин Чен Ун позволи срещите между разделени от войната семейства

Разделени от войната през 1950-1953 г. корейски семейства ще могат да се срещнат отново. Това предадоха севернокорейските правителствени медии, след като Северна Корея прие предложението на Сеул роднини, живеещи в Северна и Южна Корея да могат да се видят отново.

Семействата ще могат да се съберат на 19 септември в севернокорейския туристически курорт Къмгансан по повод празника на Месеца на реколтата. За последно роднините от двете страни на границата са имали възможността да се съберат през 2010 г. От севернокорейското правителство обаче препоръчаха да не се извършват туристически пътувания до курорта Къмгансан.

Южнокорейският държавен глава Пак Кън Хе призова да се възобновят срещите между близки роднини през изминалата седмица, след като и двете Кореи се споразумяха да открият отново общия индустриален комплекс Кесон, като крачка напред в подобряването на обтегнатите отношения между двете държави.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.08 2013 в 14:27

И то след някакви си 60 години... Няма по хуманен режим от комунистическия а ние се дърпаме....

19.08 2013 в 10:08

Е то хуманно пишат - Сев. Корея "благоволява" да разреши да си видят роднините.

19.08 2013 в 00:57

Алоу - поля, живота, стефан и другите комунисти§ески герои - я веднага мирно хахахаха. Тука пишат за северна корея вие един коментар не сте сложили ...