"Село Гулийка е в центъра на държавната политика"

OFFNews 11 април 2014 в 13:47 2851 10

Лютви Местан

Снимка БГНЕС

"Държавната политика не е само Арена "Армеец". При управлението на Борисов - беше Арена "Армеец", по времето на кабинета "Орешарски" Гулийка ще бъде в центъра на държавната политика".

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на обвиненията от ГЕРБ, които твърдят, че ДПС дава пари за спортни площадки в свои общини.

Местан заяви, че в мандата си ГЕРБ са заделили за спортна общинска инфраструктура 10,8 млн. лева - сума, която е седем пъти по ниска от парите, които кабинетът "Орешраски" отделя само за една година. Според лидера на ДПС общинските средства не трябва да се разглеждат на ниво отделно министерство, а да се погледне общата финансова рамка от 73 млн. лева, която кабинетът е предвидил за общините. Местан подчерта, че 43% от тези пари са заделени за общини на ГЕРБ, 33% - за общини на БСП и 21% за общини на ДПС.

Лидерът на ДПС заяви, че кабинетът "Орешарски" възстановява справедливостта, след като по време на мандата си ГЕРБ напълно са игнорирали нуждите от спортни съоръжения в селищата, където градоначалниците са от ДПС. За целта Местан подхвана темата за село Гулийка, която е любима и на спортната министърка Мариана Георгиева.

"И естествено сега, предвид ангажимента на кабинета за възстановяване на справедливостта, средства ще има и за Йонково, Разградско, за Люляково, Руен, за Лъжница, Благоевград, за Пашово, Велинград и естествено, че и село Гулийка.

Легендарното село влиза в списъка. Гулийка влезе в активния политически речник на днешна България и това е най-хубавата новина - Гулийка е в центъра на държавната политика. В Гулийка има средищно училище, в което се учат 160 деца. Ще си имат своята спортна площадка. Държавната политика не е само Арена "Армеец". При управлението на Борисов беше Арена "Армеец", а при Орешарски Гулийка ще бъде в центърa на държавната политика", каза Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!