ГЕРБ отвърна на Георгиева. Изреди "спортните" строежи от мандата си

OFFNews 04 април 2014 в 11:00 3932 2

Свилен Нейков

Снимка БГНЕС

Сутрешните обяснения, които министър Георгиева даде пред bTV, получиха подобаващ отговор от ГЕРБ в кулоарите на парламента днес.

ГЕРБ обявиха, че спортният министър Мариана Георгиева създава изкуствено разделение между хората. От партията на Борисов са категорични, че не делят българите по политически пристрастия или по етнос.

"В България има 264 общини, има повече от 5000 села. В тези общини и в тези села живеят български граждани. Ние никога не сме ги делили на партии, защото това са българи. Това са хора, които имат своите нужди. Но ние искаме да знаем по какъв начин се разходват средствата, дали са спазени основните принципи, които са свързани със законосъобразност и целесъобразност", каза Ивелина Василева. Тя подчерта, че спортното министерство все още не е отговорило на какъв признак е избрало точно тези общини за своите инвестиции.

Бившият спортен министър Свилен Нейков заяви, че по времето на ГЕРБ строежите в областта на спорта са се определяли според нуждите на различните федерации.

За да докаже правотата си Нейков изреди дълъг списък със "спортни заслуги" на ГЕРБ: "спортни обекти, които са в големите градове, свързани с построяването на стадиони, които са" Правец, Русе, Стара Загора, Сливен, тенис комплекс в Борисовата градина, Спорт Палас -18,5 млн. лв., Белмекен - 3,5 млн. лв., Дианабад - над 2 млн., зала в Раковски, Арена Армеец, спортна зала в Козлево, спортна зала в Лозен, в Дряново, Кюстендил, Златоград, Костенец, Карлово, Калофер.

"Не само тези 10 млн., които са били по програма R1. Приоритетът е масовият спорт - чухме го. Не искам да противопоставям - и никога не съм искал, елитния на масовия спорт да бъде противопоставен. Защо? Защото те двете са свързани и не би трябвало по никакъв начин да се делят - на елитен. Те трябва да се разделят вътрешно, но в никакъв случай не трябва да излизаме с мотото "ние сме зад това", а после да отиваме и да изтъкваме резултатите, които се постигат, на Григор Димитров или на Станка Златева", каза Свилен Нейков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!