ГЕРБ иска обяснение от спортния министър за площадките на ДПС

OFFNews Последна промяна на 09 април 2014 в 10:04 2375 1

Мариана Георгиева

Снимка БГНЕС

Обяснение от спортния министър Мариана Георгиева заради строежите на спортни площадки в общини на ДПС поиска депутатът на ГЕРБ Георги Андонов.

Той призова парламентът да покани на изслушване по темата Георгиева, но не направи искането си по надлежния ред, регламентиран в правилника, и то изобщо не бе подложено на гласуване.

"Миналата седмица Министерството на спорта разпредели 20 млн. лева - пари на българския данъкоплатец за изграждане на спортни площадки без ясни критерии за изпълнители, за цялостни сметки по тази програма. Правя предложение от името на група в НС да дойде г-жа Георгиева и да обясни какви са принципите за разпределянето на тези 20 млн. лева.", аргументира се Георги Андонов.

Той даде пример със собствения си избирателен район - Благоевград. По думите му от 2,6 млн. лева, заделени за Благоевградско, 2,4 млн. лева са предвидени за общини, където кметовете са на ДПС.

От ГЕРБ обвиниха управляващите, че ДПС си прави предизборна кампания с държавни пари. 

В Благоевградски избирателен район има разпределени 2,6 млн. лева, от тях 2,4 млн. лева отиват в населени места с кметове на ДПС.

Скандалът около спорните нови спортни площадки избухна миналата седмица, когато ГЕРБ обявиха в кулоарите на парламента, че спортното министерство разпределя пари към общините, където градоначалниците са на ДПС. В отговор на обвиненията спортният министър Мариана Георгиева заяви, че ГЕРБ подценяват малките населени места, откъдето биха могли да излязат новите спортни надежди на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови