Само трима независими кандидати ще участват в изборите

OFFNews 12 септември 2014 в 08:58 4700 1

Камелия Нейкова, говорител на ЦИК, показва бюлетината за 23-ти МИР София.

В парламентарните избори на 5 октомври ще участват трима независими кандидати - Никола Вапцаров в район Благоевград Октай Енимехмедов в район Бургас и Господин Тонев в район Хасково.

Първоначално независимите кандидати бяха 5, но двама бяха заличани. Те обжалваха и все още тече процедура по обжалване на заличена регистрация.

От ЦИК съобщиха, че общият брой на кандидатските листи е 774, а броят на всички кандидати за народни представители е 6063.

От комисията поясниха, че броят на кандидатите не е окончателен, защото може някои да се откажат или да бъдат отписани.

До момента 6 кандидат-депутати са заличени, тъй като някои от тях няма да имат навършени 21 години към изборния ден, а за други се установило, че имат и друго гражданство освен българско.

Експерименатлно машинно гласуване ще има в 5 района в 300 избирателни секции. Те са София - 24 МИР, Пловдив-област - 17 МИР, Перник, Кюстендил и Плевен. 

До момента 16 неправителствени организации са подали заявление за наблюдатели на изборния процес, а броят на наблюдагелите към момента е 856.

Говорителите на ЦИК показаха вчера как ще изглеждат бюлетините на тези избори. Те не се различават особено от бюлетините за европейските избори.

И на тоз вот ще се гласува с два знака - X и V.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки