Ексклузивно Президентът назначи служебния кабинет. Стефан Янев става премиер (пълният състав)

"Само с реформа в спорта ще имаме здрава нация и медали"

OFFNews Последна промяна на 17 май 2015 в 16:10 2843 1

"Всички реформи, които сме започнали в момента, целят само едно – подобряване на здравето на нацията, увеличаване на броя на децата и юношите, които да се докоснат до магията на различните видове спорт. Вярвам, че ако тази наша мисия успее и успехите няма да закъснеят и ще може да се радваме на още много международни успехи, медали и много пъти да слушаме с гордо вдигнати глави българския химн на големите спортни форуми.” Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на спортния празник в Задаен парк, който се проведе днес. 

В празника взеха участие над 1000 ученици и младежи, а повода е 17 май - Ден на българския спорт. 

„Днес отдаваме почит и уважение към всички български герои спортисти, прославяли името на страната ни. Нашите спортисти са най-известните българи по света, направили най-много за издигане авторитета на нацията ни. Същевременно обръщаме поглед и към младите таланти и надежди, които са бъдещето на нацията", каза в приветствието си по повод празника спортният министър Красен Кралев.

В празника участваха голямата ни гимнастичка Илиана Раева - президент на Българската федерация по художествена гимнастика, легендата на „Левски” Наско Сираков, Стоян Хранов – председател на ОСК „Левски”, ректорът на Националната спортна академия проф. Пенчо Гешев, бившият национал по волейбол Евгени Иванов, бившият капитан на футболния ЦСКА Тодор Янчев, капитанът на баскетболния „Левски” Павел Иванов и други, които подкрепиха малките спортни таланти.

„Спортистите на България са най-добрите посланици – подкрепяйте ги и ги обичайте! Някои от вас могат да станат големи спортисти, с които да се гордее България, а други ще бъдат едни истински млади здрави хора, далече от дрогата, алкохола и цигарите. Вярвам, че всеки един от нас трябва да уважава спорта, спортът трябва да има своето заслужено място в България, не само заради големите ни шампиони, а и защото сме доказали във времето, че спортът е жив в българина”, с тези думи Илияна Раева поздрави участниците в спортния празник.

Днес в парка се проведоха турнири по минифутбол, волейбол, баскетбол, бадминтон и в лекоатлетическия крос. Победителите в отделните турнири бяха наградени с купи и медали от заместник-министъра на младежта и спорта Калин Каменов. Бившият ни волейболен национал Евгени Иванов и неговият екип пък демонстрираха лечебна физкултура и изправителна гимнастика с цел превенция и преодоляване на гръбначните изкривявания при подрастващите.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови