Само Кирил Добрев остана срещу Нинова за лидер на БСП

OFFNews 08 септември 2020 в 19:36 5380 2

Още един от кандидатите за лидер на БСП - Георги Тодоров, се отказа от участие в надпреварата. 

На среща, организирана от БСП-София, той обяви, че в деня на вота - 12 септември, смята да отиде за гъби. Преди него Красимир Янков и Валери Жаблянов обявиха в декларация, че се оттеглят от битката за председател на БСП и призовават за бойкот на предстоящия вътрешнопартиен вот.

"Цял месец положих максимални усилия да се представя добре в тази кампания, но стигнах до извода, че няма да имаме този избор, който очакваме. Затова счетох, че е по-честно и към мен самия, и към всички вас, да се оттегля", обясни Тодоров. 

На срещата в НДК дойдоха само Тодоров и Кирил Добрев. Корнелия Нинова по-рано през деня обяви, че е на среща със социалистите в Стара Загора. 

От отсъствието на лидера на партията Корнелия Нинова на срещата със столичните социалисти губи БСП, коментира Кирил Добрев. 

"От това губи БСП, всички ние имаме своето мнение за развитие на държавата и партията. Начинът, по който се опитва да пропусне дебатите и срещата с друтите кандидати, е обиден за БСП", заяви той. 

"Цялата тази кампания я бяхме замислили, както я правят нормалните социалистически партии в Европа, а там всяка седмица имаше дебати по различни теми. Силата на социалистите е в палитрата от различни мнения и хора, съжалявам, че това не се получи при нас, че Нинова пропусна всички дебати, а от това губи партията", каза още той.

По думите му има основание да се смята, че изборите са опорочени, като даде пример, че дори не се знае колко са членовете на БСП.

"Но смятам, че единственият начин да противодействаме е да участваме, за да можем с хората, които ни подкрепят, да спрем начина, по който искат да правим избори. Правим избори като ГЕРБ", определи Добрев.

"Като сме приели тези правила, дайте да я бием по нейните правила", заключи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

2

Red or Dead

09.09 2020 в 16:20

Добрев - човекът МЕЧТА на ГРОБ....

7014

1

Диди

09.09 2020 в 08:59

Ако този човек бъде предпочетен за лидер на партията, бъдете уверени, че поне половината и членове ще затрият членството си в нея и БСП ще затлее някъде около Витков при следващите избори. Но това е малко вероятно. По-скоро остава кандидат, за да изглежда официална конкуренция и Нинова да не влезе в ролята на Лукашенко.