Красимир Янков и Валери Жаблянов се оттеглят от битката за председател на БСП

OFFNews Последна промяна на 08 септември 2020 в 19:07 3393 1

Снимка facebook.com/krasimiryankov.bg

Красимир Янков и Валери Жаблянов се оттеглят от битката за председател на БСП и призовават за бойкот на предстоящия вътрешнопартиен вот.

Това става ясно от декларация на двамата досегашни кандидати за лидерския пост на Столетницата, разпространена чрез Facebook профила на Красимир Янков.

Призоваваме за неучастие в предстоящия избор, с което да дадем ясен знак за отношението си към опорочената процедура, пишат Янков и Жаблянов.

Публикуваме пълния текст на декларацията им:

"Във връзка с насрочения днес дебат от Софийската партийна организация между кандидатите за председател на БСП заявяваме, че няма да вземем участие в събитието, както и ще отклоним поканата от пловдивските социалисти за аналогична среща-дебат.

Оттегляме се от участие в кампанията и заявяваме, че исканията, които поставихме в писмо до Националния съвет, Изпълнителното бюро и ЦКПИ на 1 септември не бяха удовлетворени. Създадената организация е предпоставка за груби манипулации на процедурата по изборите и подмяна на действителния резултат. Неучастието на Корнелия Нинова в тези дебати е демонстрация на високомерното отношение към останалите кандидати. Това е и обида към членовете на партията, които очакваха кампанията да бъде представяне на идеи и платформи, а не сепаративни срещи с инициативни комитети.

Призоваваме за неучастие в предстоящия избор, с което да дадем ясен знак за отношението си към опорочената процедура. Конгресът е нашия висш партиен орган, който трябва да намери решение за създалата се ситуация.

Валери Жаблянов
Красимир Янков

София, 8 септември 2020 г."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16101

1

order

08.09 2020 в 21:30

Ами и да не се откажат, то накрая гюбрето щеше хората да го изхвърлят...