Съдбата ми като министър зависи от това какво ще направим за хората с увреждания, обяви Петков

OFFNews 12 юни 2018 в 17:49 3717 1

Снимка БГНЕС

Съдбата ми като министър зависи от това какво ще можем да направим за хората с увреждания. Това заяви социалният министър Бисер Петков. 

Той подаде оставка вчера, а като причина посочи невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания. 

Оставката му беше приета, но днес премиерът Бойко Борисов размисли и я отхвърли. 

Надявам се да имам необходимата подкрепа от страна на правителството и на премиера, това е смисълът да остана и да продължа работа като министър, коментира Петков пред журналисти. 

Той посочи, че продължава работата по исканията на майките на деца с увреждания.

По думите на Петков това е и искането на премиера, затова той ще продължи с още по-големи усилия да работи в тази посока. Резултатът обаче, според Петков, зависи не само от социалния министър, а и от финансовия, и от премиера.

Днес Петков се срещна с майки на деца с увреждания заедно с омбудсмана Мая Манолова. Според него до петък ще стане ясно ще бъде ли приет законът за личната помощ. 

Палатките пред парламента на този етап няма да се махнат, но до петък ще се спре разрастването на протестите в страната, обясни председателят на Конфедерацията за защита на правата на децата Вера Иванова, цитирана от БГНЕС.

Тя изрази надежда, че няма да се стигне до разрастване на протестите в цялата страна, защото разумът ще надделее и становището, с което ще излезе социалното министерство, ще е в полза на достойното бъдеще на хората с увреждания.

„Бисер Петков е първият министър, който реално ни обърна внимание и той тръгна да прави реформи, никой друг досега не го направи. Ние и затова тази сутрин написахме протестна декларация, че ще излезем на протест срещу правителството, ако министър Петков не бъде върнат на поста си, за да продължим работата си с него. Ние настояваме за спешния закон за личната помощ, защото той е животоспасяващ за децата ни. За всичко останало имаме търпение, защото виждаме, че се работи“, заяви Иванова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

1

Новак

13.06 2018 в 01:39

Извинявам се, но съдбата на хиляди хора и техните семейства зависи от тези преговори, а не на един министър и неговия нагъл и малоумен началник. Тези хора са притиснати до стената, а гадината-тиква просто иска това да му се махне от главата. Е, прав е дядо Славейков - “не сме народ, а мърша”, а най-голямата мърша най-отгоре.