С Изправи се.БГ Манолова ще оказва натиск върху институциите да работят

OFFNews Последна промяна на 06 декември 2019 в 12:09 2767 1

Гражданската платформа на бившия омбудсман и кандидат за кмет на София Мая Манолова ще се нарича "Изправи се. БГ", а целта, която си поставя е да оказва натиск върху институциите така че те да работят в интерес на хората.

В инициативата се включват много от членовете на инициативния комитет, който издигна Манолова за градоначалник на столицата, а на официалното учредяване идния понеделник ще бъдат обявени и колективните членове, които ще я подкрепят - сдружения, инициативни комитети, синдикати и браншови организации.

Днес Манолова представи учредителната декларация на гражданската платформа. Според нея "Изправи се. БГ" има за задача да осигури защитата на гражданските права, базисните демократични ценности, както и подкрепа за решаване на проблемите на хората.

Още в самото начало бившият омбудсман категорично заяви, че "гражданската платформа не е партиен проект и няма да прерасне в партия". 

Според Манолова "Изправи се. БГ" е платформа на обикновения човек.

"Всички ние сме граждани и от нас се очаква да не мълчим, да не оставяме партиите, органите и сателитите на властта да говорят от наше име, да вземат решение вместо нас и да ни казват къде, доколко и как да се информираме, каза тя.

Манолова посочи, че инициативата е последната надежда за коректив и възстановяване на справедливостта и че гражданите имат право да изискват от властта, защото те плащат на институциите, на управляващите и опозицията да защитават интересите им.

В програмната декларация на "Изправи се. БГ" основните акценти са в следните области - право на достойни доходи и работа, защита на обикновения човек срещу монополите, право на справедлива икономическа среда, право на съдебна реформа, подкрепа на малкия и среден бизнес, право на справедлива социална система, право на адекватно образование, свобода на медиите, право на честна изборна среда, право на чиста природа, чист въздух, чиста храна и против застрояването.

Манолова обяви и че проекът ще се финансира чрез дарения и средства на учредителите като посочи, че доходите й като действащ адвокат са значително по-високи от заплатата й като омбудсман.

Както и по време на предизборната кампания за кмет на София тя отново подчерта, че не дели на хората на леви и десни и не пропусна да разкритикува първите действия на новия стар кмет на столицата Йорданка Фандъкова.

"Дясна политика ли е вдигането на данъците? Аз мисля, че това не е дясна политика, а лява, която беше демонстративно показана от кмет, който претендира, че е десен", каза тя и посочи, че кандидатът на ГЕРБ умишлено е подвел избирателите си за действията си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8015

1

stob

06.12 2019 в 12:28

И как точно ще упражняваш "натиск",Майче?!Легнала,по корем,или някоя друга поза?Голяма навалица от многобройните български "Институции" ще има при теб! С тази визия сигурно ще имаш по-голям успех,отколкото като омбудсман! От сърце ти желая успех !