Руският посланик за шпионския скандал: Мислете за България, не изпълнявайте поръчки

Трябваше да се покаже лоялност към хазяите, твърди Елеонора Митрофанова

OFFNews 12 април 2021 в 18:24 3824 0

Снимка Посольство Российской Федерации в Республике Болгарии

Елеонора Митрофанова

Българите трябва да мислят за България, а не да изпълняват нечии поръчки. Така руският посланик Елеонора Митрофанова коментира пред bTV шпионския скандал у нас и обявяването за персона нон грата на двама руски дипломати.

Трябваше да се покаже лоялност към хазяите. Това се случва на ниво скандал, за съжаление, и няма нищо общо с действителността. Затова се отнасяме спокойно. В дипломацията има понятни ответни мерки - ваши дипломати също ще бъдат изпратени от Москва. Не е понятно на кого ще му е по-добре от това, каза Елеонора Митрофанова.

Мисля, че имаме голям потенциал за сътрудничество, който не е задействан въобще, а не е задействан заради сегашните съюзници, така да ги наречем, на България, които много искат да изместят Русия от всички сфери на сътрудничество. Мисля, че това обаче е невъзможно, заяви още руският посланик.

Най-важното е българите да мислят за България, а да не изпълняват нечии поръчки. Да си сътрудничат с всички и да получават изгода от всички. Това е най-важното, защото ние постоянно разсъждаваме – България с ЕС ли е, или със САЩ, или с Русия. Постоянно поставяме тази алтернатива, но не бива да я има. И изборът е ваш - сътрудничество с всички ще е за благото на българския народ, твърди Елеонора Митрофанова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови