Руски имигранти обявиха протест срещу моГилизацията пред руския център в София

Георги Ангелов 23 септември 2022 в 18:55 4717 8

Постера за протеста

Снимка ФБ/Мы за свободную Россию! (Болгария)

Постер за протеста

Руски имигранти от опозиционната група "За свободна Русия", орханизират протест срещу обявената от президента Валдимир Путин "частична мобилизация" пред Руски културно-информационен център (РКИЦ) в София. Адресът  на РКИЦ е на ул. "Шипка", 34. 

Събитието е част от общоруския процес срещу мобилизацията, която те нарича моГилизация (от думата могила (руски)= гроб (български).

"Присъединяваме се към общоруския протест срещу войната и "частичната" (което е абсолютна лъжа, тя е всеобща) мобилизация. Ние сме противници на рРЕЖИМА НА ПУТИН, ОТВРАТИТЕЛНАТА ВОЙНА, ЗАПОЧНАТА ОТ ЛУД ДИКТАТОР, който се опитва да унищожи както украинския, така и руския народ", се казва в описанието на събитието във фейсбук. 
Организаторите припомнят, че с последните промени в наказателния кодекс на Руската федерация, "за отказа да отидете да се биете за придворниците на Путлер", се предвижда затвор от 10 г..

"Сега всички, руснаци, които са на възраст от 18 до 65 години имат само 2 пътя: АРМИЯ (и неизбежна смърт) или ЗАТВОР (с мъчения, ужасни условия и без никакви права).
От наша страна считаме за необходимо да подкрепим руските диаспори по света, солидаризирайки се с обявения от движението "Весна" общоруски протест", пишат още организаторите. 

Обявата им за протеста завършва така: 

Слава на Украйна!
Русия ще бъде свободна!
Путин – хуйло!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

8

Diogen

24.09 2022 в 00:21

Ирландия има много разумно предложение. Руското посолство в страната да с закрие, а сградата да се използва за настаняване на украински бежанци. Бармалей пък може да бъде командирован в Северна Корея да пише очерци жа Ракетното момче Ун.

1160

7

bursuk

23.09 2022 в 23:58

Абе Бармалейчо от Мацква ли пише или от някое старозагорско село??? Щото звучи като да е от Мацква...ама мирише на Гълъбово...

2073

6

Johnny B Goode

23.09 2022 в 23:51

Бармалейчо, твоето е по-голямо божие наказане - да си рашистка подлога в БГ и да дращиш идиотщини по форумите за едните копейки на Митрофанова.

1220

5

хr4

23.09 2022 в 20:14

Лейка, аз пък съм сигурен, че тия хора съвсем скоро и съвсем легално ще се приберат в родината си. Сещаш ли се защо или да ти рисувам картинки?

10298

4

AntiZ

23.09 2022 в 19:48

Доколкото добре познавам от дългия си житейски опит манталитета на руснака, особено на този, който има истински другари в лицето на почти цялата ни власт, със сигурност мога да кажа, че всеки трети от тези на протеста, е ченге! Тяхно при това.

6386

2

Zlatko

23.09 2022 в 19:27

xr4, Те ще идат, но ще е да заклеймят протестиращите. Да ги снимат, ако случайно камерите на РИКЦ не работят, за да покажат снимките на Митрофанова, та тя да им подхвърли по една рубла. От рублата, половината ще датат на Копейката, като дарение за следващото му имение.

1220

1

хr4

23.09 2022 в 19:15

Аз пак призовавам истинските русофили-сега е момента да покажете колко обичате Русия и руския народ. Подкрепете единствените останали нормални руснаци и мечтата им за една справедлива и просперираща Русия, която е пълноценна част от световното семейство.

Но, НЕ!

Вие няма да отидете, защото сляпо вярвате на плоската, малоумна пропаганда на едно комплексирано джудже с мания за власт и величие. Защото вярвате когато ви обещава "светлото минало". Защото вярвате в приказния свят който ви рисува докато ви превръща в роби и крепостни, докато унищожава Русия и руския народ. Защото не сте русофили, а путинофили т.е. ИСТИНСКИ русофоби! Защото сте плиткоумни амеби с IQ на фикус.
Особено феновете на продажника Копейкин и иZраждане.
 
X

Да помогнем на украинските деца!