Румен Петков със сигнал до МВР за полицейски тормоз в с. Тракиец

OFFNews 27 септември 2016 в 10:19 4650 0

Снимка БГНЕС

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков ще сигнализира вътрешния министър Румяна Бъчварова за полицейски тормоз в хасковското село Тракиец.

Жители на селото се оплакали, че от една седмица полицейски служители обикалят Тракиец и влизат в къщите на хората. Те се интересували защо собствениците са регистрирани в селото с настоящ адрес и за кого ще гласуват.

В Тракиец на 2 ноември ще се проведат частични избори за кмет. Основни конкуренти са кандидатът на АБВ Красимир Бойчев и на ГЕРБ Жечка Колева.

„Това е тормоз над хората. Търсят ни полицаи на работните ни места. Влизат в къщите ни без никакви заповеди и ни разпитват. Питат за кой кандидат ще гласуваме.“, оплака се Тодор Точев от с. Тракиец.

Съселянинът му Делчо Запрянов разказа как две патрулки по цял ден обикалят улиците на селото и притесняват хората, намеквайки им директно да гласуват за Жечка от ГЕРБ иначе „селото няма да види пари от общинската администрация, която е подчинена на управниците от ГЕРБ“.

Петков ще настоява да разбере от Бъчварова на какво основание е засилено полицейското присъствие в с. Тракиец. Освен това Румен Петков ще иска и информация от г-жа Бъчварова за разходваните от полицията средства за акцията в селото, както и какви са резултатите от нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови