Румен Петков: Извънредните избори за парламент са неизбежни

OFFNews Последна промяна на 19 октомври 2016 в 09:21 4221 3

Снимка БГНЕС

Румен Петков

Извънредните парламентарни избори са неизбежни. Това каза в ефира на радио „Фокус“ зам.-председателят на АБВ Румен Петков. По думите му е видимо, че този формат на подкрепа на правителството не може да издържи.

„Парламентът не може да си позволи лукса днес да се саморазпусне, както искат ГЕРБ, защото това е тенденция в ГЕРБ да няма парламент, да няма парламентарен контрол, да не може да се контролира процесът, свързан с бежанците. Въпросът, от гледна точка на националния интерес, е парламентът да работи и да отговаря на обществените очаквания, а другото е извънредни парламентарни избори. ГЕРБ, като ги иска, да ги обяви веднага“, коментира още Петков.

Той подчерта, че този формат на правителството не може да издържи. „Реформаторският блок е раздиран от противоречия, да не говорим за Патриотичния фронт. Такава кражба, каквато се случва в момента с оградата по границата, няма никъде“, каза още Петков. Той коментира, че сме свидетели на предизборна агитация в парламента. Румен Петков подчерта, че Народното събрание трябва да се заеме със задачите си и да отговори на очакванията на гражданите със създаването на анкетна комисия за разследване на картела на горива, например.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови