Румен Овчаров осъди Яне Янев за клевета

OFFNews 21 април 2015 в 17:41 3456 4

Снимка БГНЕС

Румен Овчаров осъди лидера на РЗС Яне Янев заради изказването му пред bTV, че бившият енергиен министър "е част от организирана престъпна група и част от най-зловещите енергийни мафиотски мрежи на прехода". Това съобщи пресцентърът на БСП.

Решението на Софийски градски съд е окончателно. Магистратите потвърдиха присъдата на Софийския районен съд и наложиха на съветника на премиера Бойко Борисов по антикорупционните въпроси административно наказание – глоба в размер на 1500 лв.

Янев ще трябва да заплати и обезщетение в размер на 10 хил. лева на бившия енергиен министър.

В тъжбата си до магистратите Румен Овчаров претендираше за обезщетение за неимуществени щети в размер на 50 хил. лв. - като посочва, че е бил два пъти министър, депутат и част от ръководството на БСП, а изявлението на Янев идва в момент, когато има насрочени извънредни парламентарни избори и изострена обществена чувствителност.

Тъй като лидерът на РЗС е неосъждан, Наказателният кодекс предвижда, че като извършител на клевета задължително трябва да бъде освободен от наказателна отговорност и му наложи административно наказание глоба от 1500 лв, а обезщетението бе намалено в размер на 10 хил. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови