Румен Овчаров осъди Яне Янев за клевета

OFFNews Последна промяна на 21 април 2015 в 17:41 2638 4

Снимка БГНЕС

Румен Овчаров осъди лидера на РЗС Яне Янев заради изказването му пред bTV, че бившият енергиен министър "е част от организирана престъпна група и част от най-зловещите енергийни мафиотски мрежи на прехода". Това съобщи пресцентърът на БСП.

Решението на Софийски градски съд е окончателно. Магистратите потвърдиха присъдата на Софийския районен съд и наложиха на съветника на премиера Бойко Борисов по антикорупционните въпроси административно наказание – глоба в размер на 1500 лв.

Янев ще трябва да заплати и обезщетение в размер на 10 хил. лева на бившия енергиен министър.

В тъжбата си до магистратите Румен Овчаров претендираше за обезщетение за неимуществени щети в размер на 50 хил. лв. - като посочва, че е бил два пъти министър, депутат и част от ръководството на БСП, а изявлението на Янев идва в момент, когато има насрочени извънредни парламентарни избори и изострена обществена чувствителност.

Тъй като лидерът на РЗС е неосъждан, Наказателният кодекс предвижда, че като извършител на клевета задължително трябва да бъде освободен от наказателна отговорност и му наложи административно наказание глоба от 1500 лв, а обезщетението бе намалено в размер на 10 хил. лв.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.04 2015 в 10:28

Вичко което казва Янето е вярно само че то важи за вожда на демократите Иван Костов унищожителя на икономиката ни

22.04 2015 в 08:24

"посочва, че е бил два пъти министър, депутат и част от ръководството на БСП" - Ами точно това е организирана престъпна група и най-зловеща мафия! Но за съда това не е доказателство, нали? :)

21.04 2015 в 20:19

1.Добрата новина е,че Янето е осъден за клевета.
2.Лошата новина-казаното от него е истина,ама няма как да го докаже,защото има информация само толкова,колкото са му "пуснали".А дори и да има още информация,няма разрешение/указание да я "сподели".

21.04 2015 в 17:56

Аз също съм на мнение, че"е част от организирана престъпна група и част от най-зловещите енергийни мафиотски мрежи на прехода"