Росен Желязков, Цончо Ганев и Тошко Йорданов ще се срещнат с папа Франциск на 24 май

OFFNews 23 май 2023 в 12:00 1654 2

Росен Желязков

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Росен Желязков

Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, ще бъде приета на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск на 24 май, съобщиха от пресцентъра на парламента. 

В състава на парламентарната делегация са зам.-председателите на Народното събрание Цончо Ганев и Филиз Хюсменова, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов, депутатът от БСП Ирена Анастасова и председателят парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

В делегацията ще участват и представители на президентството, на изпълнителната власт, на Светия Синод на Българската православна църква и на Католическата църква. На 23 май депутатите ще поднесат цветя на паметника на Капитан Петко войвода в Рим.  
 
Българската делегация ще има аудиенция при папа Франциск утре. Преди това председателят на НС ще проведе разговор на четири очи със Светия отец. По-късно Росен Желязков ще се срещне с Държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролин.

На 24 май членовете на делегацията ще присъстват на тържествена православна литургия и молебен пред мощите на Свети Кирил в базиликата "Сан Клементе". След това Желязков ще разговаря с държавния глава на Суверенния Малтийски орден Джон Дънлап.

По-късно делегацията ще посети базиликата "Санта Мария Маджоре" и ще бъдат поднесени цветя пред българската плоча, където славянските книги са получили официално признание от Ватикана. По време на визитата си в Рим депутатите ще се поклонят пред паметника на Иван Вазов.

Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация ще разговарят с председателя на Камарата на депутатите на Италианската република Лоренцо Фонтана. Народните представители ще присъстват на приема в българското посолство в Рим по повод 24 май и ще поднесат цветя на паметника на "Св.св. Кирил и Методий".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

23.05 2023 в 14:55

Физкултурникът от вГъзраждане да ходи да прави аудиенции с мумията на Ленин в мАЦква!

75

1

230 млрд баксов

23.05 2023 в 13:52

изрожденеца Цончо Ганев предаде съвеЦко-православните ценности и се продаде на сатанистите