Решават днес за бебето Дилян, след рокадата МС преведе парите на Фонда

OFFNews 21 април 2016 в 10:47 3705 1

проф. Владимир Пилософ

Правителството преведе парите на Фонда за лечение на деца в чужбина, новото ръководство се събира днес в 14 часа. 

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който коментира вчерашните арести във Фонда, сред които и този на шефа му Павел Александров.

Той призова на първото заседание на Фонда начело с новия му шеф проф. Владимир Пилософ да присъстват и членовете на обществения съвет и да се вземе решение по случай с бебето Дилян. 

Борисов подчерта, че за него е важно обвинението към хората, извършвали нередности във Фонда, да бъде доказано и всеки да си понесе отговорността. 

Здравният министър Петър Москов е подал отдавна сигнал за нередности във Фонда, но действията на службите са се забавили, защото се е изчаквал моментът, в който корупционните практики да бъдат документирани, уточни Борисов. 

„Аз съм от хората, които искат много бързо да се случват нещата, но за да има успехи в съда и да има осъдени и наказани, трябва службите да избродират това, което правят. Затова се наложи по-дълго да се използват СРС-та и свидетелски показания, за да могат да си свършат по-добре работата. Не разбирам колегите, които се изказват за това, че не се бързало да се провеждат акции. Години наред се прибързваше и накрая резултатите са оправдани”, коментира премиерът.

По-късно предполагам, че службите и прокуратурата ще дават подробности. Това, което гарантирам, е, че парите, които правителството и министерството трябваше да дадат за болните деца, вече са преведени, посочи Борисов. 

При спецакция във Фонда за лечение на деца бяха арестувани 8 души, сред които и директорът Павел Александров. 

Москов веднага уволни Александров и на негово място беше назначен проф. Владимир Пилософ, само няколко часа след акцията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!