Реформаторите: Късно е за обща кандидатура за президент с ГЕРБ

OFFNews 12 август 2016 в 14:56 4782 2

Когато му беше времето, ГЕРБ не се интересуваха от обща кандидатура на мнозинството, сега е късно.

Това каза пред БНР Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок и председател на Предизборния щаб на „Движение България на гражданите“.

РБ има категорично решение за единно явяване със своя кандидат-президентска двойка. Има ясни процедури, направени са и номинациите, във вторник е изслушването, каза Делчев и добави, че от ДБГ са се отказали от партийна кандиатура и са възприели предложението на групата от 20 интелектуалци за кандидатурата на проф. Велислав Минеков от името на РБ.

Очертава се и една фигура, която не събира доверие сред структурите на ДБГ, обяви Делчев.

Има и четирима от седемте кандидати, които са предпочитани с мотива, че имат нужните за президента интелект и сила, каза още той.

Сега от РБ трябва да направим така, че БСП да не постигнат президент, добави той и посочи, че целта им ще бъде достигане на балотаж срещу ГЕРБ.

Според думите му в сложната международна обстановка най-лошото, което може да се случи на страната, е президент, който е ориентиран на изток.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11751

2

Big Smile

17.08 2016 в 15:13

Тъй като президентските избори са предварително решени по един или друг начин, никой не прави усилия да излъчи истински кандидат, който да мине през ситото на срещи с избиратели, проверка на семейното му и финансово положение, потекло, образование и т.н. - така както се прави в целия демократичен свят...
Нашата политическа шайка обаче е на друго мнение, а най-вероятно не притежава такава личност.

21668

1

Руслан

12.08 2016 в 15:40

Ясни, ясни колко да са ясни.
А на бас че тоя Делчев след изборите никой няма чуе за него.