ДБГ: Радан Кънев не е човекът, който да казва без кого могат Реформаторите

OFFNews Последна промяна на 30 август 2016 в 17:50 4324 4

Димитър Делчев

Радан Кънев не е човекът, който казва без кого можем. Реформаторският блок е доброволен съюз на пълноправни партньори, ако някой желае да напусне, то е негово решение. Единственият, който е казал, че иска да излезе, е самият Кънев.

Това каза пред радио Благоевград Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок и председател на Предизборния щаб на „Движение България на гражданите“.

Коментарът на Делчев е провокиран от днешната реплика на Радан Кънев в сутрешния блок на bTV: „Ако националният интерес изисква да се явим на избори без партията на Касим Дал, ще се явим без нея”.

Причина за думите на лидера на ДСБ е присъствието на представители на НПСД на митинга в подкрепа на турския президент Ердоган след опита за преврат.

Кандидатите на РБ за президентския вот

РБ отдавна не е бил толкова единен. Все по-близо сме до обща президентска двойка, каза още Димитър Делчев.

Вчера се проведе заседание на ИС на ДБГ, поканихме всички сериозни кандидати – проф. Минеков, ген. Събев и Трайчо Трайков, заяви Делчев.

Тримата участници се представиха добре и между тях в РБ можем да изберем добра президентска двойка, която да постигне балотаж, категоричен бе той.

Евроатлантическата ориентация и националната сигурност в рамките на сложните международни отношения ще са водещи и за целия РБ, и за кандидат-президентската двойка. Борбата с корупцията ще е сред ключовите теми, а основната ни цел е подобряване на икономическата атмосфера, демографията и образованието, добави Делчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови