Референдумът на Слави регистриран, водещият търси доброволци за изборите

OFFNews Последна промяна на 23 септември 2016 в 15:20 12600 4

Снимка Сергей Антонов

Телевизионният водещ Слави Трифонов регистрира днес в Централната избирателна комисия (ЦИК) Инициативен комитет в подкрепа на въпросите от референдума, иницииран от самия него и неговото шоу. 

След като внесе документите Слави каза, че търси доброволци, които да стоят в деня на вота – 6-ти ноември, в Районните избирателни комисии и да напомнят на всеки човек да гласува за референдума.

Трифонов беше попитан и дали ще върне подкрепа на изборите за партии, които са го подкрепили за референдума – това направи АБВ. Той обаче отговори с въпрос: "Защо не ме подкрепиха по-рано? Късно е, либе, за китка?”

Слави очаква също подкрепа от българите в чужбина, той е уверен, че те ще гласуват много активно на референдума.

Трифонов коментира решението на Конституционния съд да премахне въпроса от неговия референдум за електронното гласуване: „Това, което направи Конституционния съд, е в услуга на политическата класа. Конституционният съд направи нещо много долно. Той не позволи на една част от българите да изразят мнението си”.

Все пак Слави изрази увереност, че въпросът за електронното гласуване рано или късно ще се случи по един или друг начин – в следващ референдум.

„Сега за пръв път хората имат възможност да управляват, а не да бъдат управлявани, манипулирани. Могат да изразят волята си, без да правят революции, без да събарят парламенти, без да има насилие. По един коректен, законов път да отразят своята воля”, коментира още той.


Въпросите на референдума:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

С решение на Конституционния съд отпаднаха три от въпросите - броят на народните представители да бъде намален на 120, електронното гласуване и за прякото назначаването на директорите на областните дирекции на полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29215

4

Лопе де Вега

24.09 2016 в 08:20

Само аз ли виждам мошеничеството в тази операция? Искат задължително да гласуваме, а в това време славейчо тънко, ясно и високо казва, че НЯМА ДА ГЛАСУВА за президент! Има ли противоречие, има ли единство между думи и дела? Или и ТОЙ е над всичко и всички и това, което е задължително за народните маси не е задължително за него? Пак ли аз не съм разбрал нещо?

Поздрав!

13530

2

Traqn Savov

23.09 2016 в 18:27

Не разбрахте ли че няма такова нещо като демокрация, демокрацията служи за да държи масите в подчинение, а ако изборите променяха нещо, те щяха да са забранени...