Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Речта на Стефан Данаилов, която трогна депутати и журналисти (видео)

OFFNews 14 декември 2017 в 13:09 11887 0

Речта на Стефан Данаилов, която трогна депутати и журналисти (видео)

Депутатът от БСП Стефан Данаилов направи по-рано днес емоционално изказване по време на дебатите около президентското вето върху мораториума за нови лекарства за онкоболни. Думите му бяха приети емоционално и от депутати, и от журналисти. 

Видеото беше разпространено и от пресцентъра на БСП.

Ето изказването на Стефан Данаилов:

„Искам да заявя конфликт на интереси, защото ще подкрепя ветото на президента, а аз съм онкоболен“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Стефан Данаилов по време на дебатите по наложеното от президента вето върху части от бюджета на НЗОК за 2018 г. Той подчерта, че не обича остър тон, когато става въпрос за човешки живот. „Ако 3-4 години съм в ремисия, аз не знам Господ какво ще каже след месец-два, година. Явно тези химии, които са ми наливали през тези години, вече няма да действат и ще трябва да пробваме нова. Вие ще кажете, че имам пари и ще си купя. Аз имам, но тези хора, които нямат?“, запита Данаилов.

Данаилов подчерта, че в залата има лекари и хора с такова заболяване. „Няма начин да не сте загубили близки от тази коварна, гадна, мръсна болест“, каза още той и предложи депутатите да се разделят на две групи, които да се разходят из софийската онкология и националната хематология. „Да видите какви хора са вътре. Големият процент са млади хора, които трябва да живеят, а не могат. Свидетел съм на безсилието на лекарите, които опитват всичко и не става. Затова не ме интересуват тези милиони, но дайте да направим не жест, а да изпълним задължението си“, предложи той. Данаилов припомни, че като народни представители са избрани от хората и много от тези хора също са попарени от тази коварна болест. „Едва ли ще нарушим толкова страшно бюджета и ще съсипем държавата, както казват ГЕРБ, ако дадем тези 25-30 млн.лв.“, коментира народният представител. „Обръщам се към вас като ваш приятел. Скъпи приятели, дайте да сменим политиката и да постъпим най-човешки, защото това, което, не дай си Боже, ви се случи да изживеете и не знаете дали ще оцелеете, е страшно. Изпитвал съм го и затова го споделям с вас. Разчитам на вашия разум“, призова Стефан Данаилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews