РБ иска билетът в София да стане 1,20 лева

OFFNews 29 март 2016 в 11:19 3713 11

Реформаторският блок иска цената на билета за градски транспорт в София да бъде 1,20 лева. 

Това заявиха депутатът Настимир Ананиев, шеф на транспортната комисия в парламента, и общинскят съветник в СОС Стефан Марков. Билетите за метро и наземен градски транспорт да се унифицират, за да е удобно за гражданите и туристите, настоява Марков. 

Не одобрявам идеята за повишаване на цената на билета за градски транспорт в ‪София със 60 %, до момента не съм чул основателни аргументи в ползва на увеличението, заяви Ананиев, цитиран от пресцентъра на РБ. ‬‬По думите му, при падаща цена на горивата и енергоносителите и увеличаващ се пътникопоток, съсредоточен най-вече в метрото, няма причина за толкова голям скок на цената. Аз ползвам градския транспорт и най-вече метрото и мисля, че такава стъпка ща увеличи гратисчиите, посочва още Ананиев.

Марков пък посочи, че съветниците от РБ очакват анализ от Центъра за градска мобилност. Той обяви, че днес ще се срещне с директора на ЦГМ и тогава съветниците от РБ ще решат каква цена на билета ще подкрепят. 

Марков добави също, че РБ е недоволен от бавното въвеждане на новата тикет-система, която се очаква да направи справедливо таксуването за пътниците. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!