40 лева глоба за гратисчиите в София, актът става 200 лева

OFFNews 29 март 2016 в 08:31 6994 11

Глобата за пътник без билет се удвоява от 1 юни. Размерът на глобата трябва да бъде достатъчно убеждаващ и да играе рестриктивна роля.

Така зам.-кметът по транспорта Любомир Христов потвърди новината на OFFNwes, че нередовните пътници ще плащат по 40 лв. глоба и 200 лева акт, по БНТ тази сутрин. 

По думите му, значителна част от приходите от карти и билети в момента отиват за персонала в столичния градски транспорт. Стойността на горивото в услугата е под 7%, обясни Христов. 

Той допълни, че за последните 4 г. над 220 нови превозни средства са пуснати в експлоатация. Внесена е програма за доставка на още 190 автобуса. До края на 2018 г. средната възраст на превозните средства в градския транспорт трябва да е 7 г., заяви зам.-кметът на София. 

Той допълни, че ще се създадат и нови карти - тридневна карта за цялата градска мрежа за 10 лв и такава, която комбинира наземен транспорт с метро.

А една от целите на увеличаването на цената на билета - предложението е за 1,60 лв., но СОС ще гласува цена от 1,50 лв., е да се стимулира закупуването на карти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!