Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Рашков: Не е само Ицо Хазарта, и към мен има заплахи. Питайте ГЕРБ!

Ружа Райчева 13 декември 2021 в 17:44 8911 3

Снимка OFFNews

Не само Ицо Хазарта са заплашвали. Знаете ли, че по отношение на мен има заплахи – питайте ГЕРБ. ГЕРБ питайте, заяви вътрешният министър Бойко Рашков в Народното събрание след като бе преизбран на поста си в редовното правителство. 

Софийската градска прокуратура в неделя обяви, че шефът на ГДБОП Калин Стоянов се е опитал да притиска прокурори по разследването за милионите в чувал за магистрала "Хемус", като е искал по-леко обвинение за предполагаемия получател на парите Борислав Колев - срещу показанията му за други замесени в схемата.

На свой ред Бойко Рашков обвини прокуратурата, че пази бившите управляващи от наказателна отговорност. 

"Разследването на "Хемус" имаше един път, който можеше да бъде много кратък за стигане на крайния резултат и изведнъж се появи едно срутище, което се нарича градска прокуратура, коетo запуши този път. Надявам се това да е временно", заяви министърът на вътрешните работи.

Жалко е, че българската прокуратура "отново е изпълнила една политическа поръчка", като е стопирала разследване, което засяга милиони български граждани, отбеляза Рашков.

"След като са постигнали целта, един от нашите служители им е казал, че за това, което са направили, трябва някой да понесе отговорност. Последва една оправдателна пресконференция, защото полицейските служители не са заплашвали нито един от прокурорите", добави той.

Рашков е на мнение, че не става дума за освобождаване на задържания от отговорност, а е имало възможност да се използва ситуацията, така че по отношение на него да не се вземе най-тежката мярка за неотклонение.

"Той е искал да разкаже онова, което знае. И те са били готови с три екипа да проверят това, което е правил. От момента, в който получава тези милиони", каза вътрешният министър. 

Бойко Рашков заяви, че това е вторият случай, в който прокуратурата се намесва неправомерно, като атакува със следствени действия полицейски служители, "за да ги травмира и да им попречи да разследват".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews