Рая Назарян: Ако бъдем поканени на преговори от ИТН, ще участваме

OFFNews 28 март 2024 в 08:47 3468 4

Рая Назарян

Снимка БГНЕС

Рая Назарян

"Ако бъдем поканени за преговори от "Има такъв народ", разбира се, че ще участваме", заяви по БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Рая Назарян в коментар за евентуална готовност на ИТН да търси възможности за съставяне на правителство.

Не мисля, че тази новина и това събитие са изненадващи. По-скоро говорят за друг ход от страна на президента. "Има такъв народ" предварително обявиха, че ако получат третия мандат, те ще го върнат и няма да водят преговори и няма да правят опити за сформиране на правителство. Те заявиха, че този парламент е изчерпан от съдържание и смисъл и за тях най-правилния ход е да се отиде на избори и народа да избере кой от тук нататък да представлява държавата, каза тя.

Тя беше категорична, че няма да се намесват в делата на мандатоносителя - в случая "Има такъв народ".

"От преговори никога не сме се въздържали, напротив, дори сме ги инициирали. Водихме такива почти близо месец. Именно с цел да запазим стабилността на държавата, на правителството, да продължи изпълнението на мерките. ние не можем да бъдем упреквани по темата за това дали ще водим или дали ще участваме в преговори, разбира се, ако бъдем поканени на преговори. Но всичко е въпрос на математика. Какво ще събере, дали имат желание ИТН да направят опити за сформиране на правителство, с кои парламентарно представени сили ще преговарят, какво мнозинство ще сформират и какви са възможностите. Ако бъдем поканени, разбира се, че ще участваме", заяви Назарян.

Според Деница Сачева това е някакъв знак по-скоро към БСП.

"Доколкото си спомням от вчерашната пресконференция на ИТН колегите се обявиха за избори, така че не очаквам да има промяна в тяхната позиция и днес, коментира по bTV Деница Сачева. Тя заяви, че няма промяна и в позицията на ГЕРБ-СДС, че няма да участват в преговори в третия мандат.

Това са решения, които са в правомощията на президента. Не се бъркаме в работата на други институции, не можем да взимаме тези решения, отговори Сачева на въпроса каква е позицията на ГЕРБ-СДС дали изборите да бъдат „две в едно“, или отделно.

По думите ѝ е изключително неприятно, че отново трябва да се дават пари за избори.

„Със сигурност, това не е добро решение за България, но и правителство, което няма да може да произведе нищо полезно за хората също може да струва твърде скъпо“, каза още Деница Сачева и отново поясни, че ГЕРБ-СДС нямат изисквания дали изборите да бъдат „две в едно“, или отделени.

„Има много плюсове на едното или другото, така че решението е изцяло в правомощията на държавния глава“, коментира тя.

Президентът Румен Радев ще връчи мандата на ИТН в 11:00 часа на „Дондуков“ 2. От партията вчера заявиха, че ако получат мандата, веднага ще го върнат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

4

Бълг

28.03 2024 в 11:21

Само Армен ямката ли не разбра ???

75

3

230 млрд баксов

28.03 2024 в 10:59

“...но и правителство, което няма да може да произведе нищо полезно за хората също може да струва твърде скъпо“

Безплатните лекарства за сърдечноболните били “нищо полезно за хората“.
Другарката Сачева бие рекордите по наглост и безочие!!!

Абе къде са 100-те интелектуалци?!? Някой чувал ли е нещо?

723

2

user4eto

28.03 2024 в 10:22

Вземете се официално с дпс и бсп. Сложете патерицата итн и фашистите. Нали за това бленувате?

9347

1

Анализи

28.03 2024 в 10:09

Е изплюха камъчето. Това е зорът, да няма работеща правосъдна система. Да си караме, както досега.

 
X

Да помогнем на украинските деца!