Quantcast

Радина Банкова: Общинската администрация трябва да промени безразличното си отношение към гражданите

OFFNews Последна промяна на 07 октомври 2019 в 12:56 849 0

Общинската администрация трябва да промени безразличното си отношение към гражданите, особено в малките населени места. 

Това заяви кандидатът за кмет на Ловеч, подкрепен от "БСП за България", Радина Банкова по време на среща с хората в село Горно Павликени. Тя подчерта, че е натрупала достатъчно опит в работата си като предприемач през последните 25 години, ръководейки собствената си фирма, за да се опита да приложи наученото в една друга сфера, каквато е управлението на общината и да работи в полза на обществото. "Ситуацията в Ловеч и в селата от общината е- пълен застой в икономическото развитие, а условията за живот не са като в една европейска държава", каза тя. Банкова допълни, че хората напускат родния си град, младите хора не намират там реализация. По думите й е дошло време да се предприеме най-важната инвестиция - тази в хората. Според нея това може да стане като бъдат привлечени образовани и перспективни специалисти, които да се включат в най-изостаналите три отрасъла - здравеопазване, образование, икономика.

"Трябва да се даде нова надежда на хората, общинската администрация да промени безразличното си отношение към гражданите, да прояви интерес към техните проблеми, да се вслуша в предложенията им, свързани с промяната на сегашната ситуация", категорична бе тя. 

Присъстващите на срещата си припомниха, че в селото досегашният кмет е идвал само докато го изберат, след това е забравил пътя към него, от общината не проявяват интерес през последните четири години какво се случва в Горно Павликени. "Имаме много сериозен проблем с водоснабдяването - водопроводът е на повече от 70 години, багерът всеки ден копае, за да отстранява повредите, но с това се рушат улиците. Нямаме автобусен транспорт, с който хората да отиват директно до Ловеч, а ни се налага да използваме такъв с преминаване през други населени места.

За възрастните хора не е възможно да се грижат за гробищния парк, електрическите стълбове се нуждаят от почистване, тъй като са обрасли с увивни растения", споделиха присъстващите на срещата. Най - важния въпрос, който те поставиха беше кметският наместник в селото да се назначава от общинската администрация, само след като хората в селото са обсъдили кандидатурите и са направили своето предложение.

Радина Банкова и Доротея Цанкова - водач на листата на кандидатите за общински съветници от Коалиция "БСП за България" бяха посрещнати в селото с червени рози. Цанкова обясни, защо БСП е застанала зад кандидатурата на Банкова - много от нейните идеи, особено тези, свързани със социалната проблематика, напълно съвпадат с предложенията на БСП.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !