Радев ще удостои с висши държавни отличия изтъкнати учени

OFFNews 09 март 2023 в 08:07 1850 1

Румен Радев

Снимка БГНЕС/архив

Румен Радев ще връчи орден „Стара планина“ - първа степен на проф. Камен Велев

Президентът Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия изтъкнати български учени днес на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Румен Радев ще връчи орден „Стара планина“ - първа степен на проф. Камен Велев за заслуги в областта на техническите науки в България, а проф. Атанас Куртев ще бъде удостоен с орден „Стара планина“ - втора степен за принос в областта на културата и изкуството.

Проф. Петър Делев, проф. Стефан Костянев и проф. Даниела Доковска ще бъдат удостоени с ордени „Св.св. Кирил и Методий“ - огърлие. Проф. Делев ще получи ордена за заслуги в областта на античната история и тракологията, проф. Костянев - за принос в развитието на медицинската наука и образованието, а проф. Доковска - за особено значимите ѝ заслуги за развитието на правната наука и юридическото образование.

Проф. Божидар Божинов ще бъде отличен с орден „Св.св. Кирил и Методий“ - първа степен за дейността му за развитието на образованието, науката и строителното дело в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки