Радев: Предоставим ли въоръжение на Украйна, сме въвлечени във войната

"Той не е президент" - така държавният глава отговори на въпроса защо няма да се срещне с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин

OFFNews 18 март 2022 в 10:19 10215 36

Трябва да бъдем солидарни с украинския народ и да помагаме с всичко, с каквото можем. Но който вземе решение за предоставяне на въоръжение и по този начин за въвличане на България във войната, трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът, защото цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Стара Загора. 

Така държавният глава отговори на въпрос за това дали България трябва да предостави въоръжение на Украйна.

"Нашата основна задача е да не допуснем българските граждани и наши стратегически обекти, като ядрената ни централа, да останат без адекватна противовъздушна охрана", подчерта президентът.

Той припомни, че на територията на съседни държави падат дронове със заряди в тях и това не бива да бъде допускано да се случва и у нас.

В отговор на въпрос за бъдещето на комплекса "Марица-Изток", държавният глава посочи, че служебното правителство е заложило идеята той да се превърне в "енергийно сърце" на България, където постепенно да се внедряват нови технологии, които да позволят екологично производство на енергия, но и запазване на работата на хората. Президентът допълни, че предвиденият в Плана за възстановяване и устойчивост проект за изграждане на завод за батерии не е част от тази концепция. По думите му е необходима ясна оценка на риска и ползите от този проект.

Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът, каза държавният глава по повод на ареста на бившия министър-председател Бойко Борисов.

На въпрос защо няма да се срещне с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, Радев каза:

"Той не е президент."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

49

alfakentavur

18.03 2022 в 17:15

Трудно им е. Те могат да четат само руски опорки и да ги повтарят като папагали. Не очаквай папагал да разбира смисъла на думите, които повтаря.

2073

48

Johnny B Goode

18.03 2022 в 16:59

Препоръчвам на тарабите които използуват понятията "нацист" и "фашист", да се прочетат определенията за тези думички.
След това да кажат дали тези определения не съвпадат на 100% със съвременната Путинска Русия.

2550

47

alfakentavur

18.03 2022 в 16:34

Трабанта изпадна в истерия и започна да пише по 3 коментара за 4 минути.

2073

43

Johnny B Goode

18.03 2022 в 16:29

А да не би случайно да не искат да се срещнат с тебе, щото си поредната руска подлога която се страхува да не разсърди батюшката?
Да се понаведем другари, да изчакаме да мине бурята. Да се противопоставиш на агресора се искат топки, а те са дефицитни при "нашия малък, но рядко прост народ" (цитат по великия др. Филипов).

2550

42

alfakentavur

18.03 2022 в 16:29

Ако се напише един елементарен скрипт, който произволно размества и подрежда думички - резултатът ще е по-смислени и съдържателни коментари от халюцинациите на Трабанта.
 
X

Да помогнем на украинските деца!