Радев: Партиите имат 2 задачи - съставянето на кабинет и приемането на бюджет

Ружа Райчева 23 ноември 2021 в 17:12 2402 0

До края на тази седмица ще разберете кога ще свикам Народното събрание. Пред партиите стоят две важни задачи - първата е съставяне на правителство, втората е приемане на държавен бюджет, заяви президентът Румен Радев. 

Той отново изказа съболезнования към близките на загиналите в двете трагедии - изгорелия дом за възрастни край село Рояк и катастрофата на автомагистрала "Струма".

"Заедно сме с нашите братя от Република Северна Македония. Надявам се оцелелите да се възстановят възможно най-бързо. Българската държава прави всичко възможно, за да разкрие възможно най-скоро причините за инцидента", каза държавният глава. 

По думите му днес в телефонния разговор с македонския президент Стево Пендаровски и по време на срещата с македонския премиер Зоран Заев са координирани нататъшните действия:

"Казах им, че Северна Македония винаги може да разчита на нашата помощ. Много действия предстоят, най-вече по разпознаване на загиналите, тяхното транспортиране и оформяне на всички формалности, изискани от международното право."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови