Пътнически автобус се запали на ''Струма'': 45 души загинаха, сред тях и деца

7 пострадали са настанени в "Пирогов" с изгаряния и травми, но без опасност за живота

OFFNews 23 ноември 2021 в 05:23 22991 1

Снимка БТА/Минко Чернев

45 души загинаха при пожар на пътнически автобус тази нощ на автомагистрала "Струма", съобщи МВР.

Сигналът е подаден около 2 ч. след полунощ.

Жертвите са чужди граждани, а автобусът е пътувал към Северна Македония. Превозното средство е влязло в България от Турция. Сред жертвите са и 12 деца, предаде бТВ.

Произшествието е станало край Боснек. Ранени са 7 души, които са откарани в "Пирогов". Няма опасност за живота им.  

Лицата не са български граждани. В момента всички са контактни, в стабилно състояние. Шестима са с изгаряния, а един пациент е с травма на крака, уточниха от "Пирогов". След преглед и оценка на състоянието им са настанени за проследяване в болницата.

Малко след полунощ автобусът е спрял на бензиностанция до София, след което е продължил. След около час е катастрофирал.

Според първоначална информация причина да не могат да се спасят хората е това, че автобусът се е преобърнал. Една от версиите е, че превозното средство се е ударило в мантинелата. Не е ясно дали автобусът е катастрофирал, а после е пламнал, или катастрофата е предизвикана заради самозапалване.

„Ужасен съм от трагедията, съжалявам за инцидента“, каза премиерът на Северна Македония Зоран Заев пред бТВ. Заев е бил уведомен от българския си колега Стефан Янев. „Благодарим на българските власти, които правят всичко възможно за опазване на живота на оцелелите. Ще бъдем много благодарни за разследването на тази трагедия“, заяви още Заев.

Участък от 50 метра от мантинелата на магистрала "Струма" е разкъсан при катастрофата на автобус, каза кметът на Перник Станислав Владимиров.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението в участъка от пътен възел "Даскалово" до пътен възел "Долна Диканя" е ограничено в двете посоки. Обходният маршрут е пътен възел "Долна Диканя " - път III-627 - Радомир, и път I-6 до пътен възел "Даскалово".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови