Радев обеща да работи за европейска интеграция, но и за националния интерес (снимки)

OFFNews 22 януари 2017 в 11:57 6410 2

Снимка Сергей Антонов/offnews/

Ще работя активно с нашите партньори за ускорената ни европейска интеграция, но нека е ясно едно: ще бъда президент, който безкомпромисно ще отстоява правата и достойнството на своя народ.

Това каза в речта си новоизбраният президент Румен Радев по време на официалната церемония по встъпването му в длъжност. 

"За мен е огромна чест и отговорност да приема поста на държавен глава от президента Плевнелиев пред всички вас", започна речта си той. По думите му церемонията има своя дълбок смисъл, тъй като е израз на "надежда за промяна, но и израз на приемственост, без която няма как да се гради държавност".

"Искам да благодаря на президента Плевнелиев и на всички президенти досега за усилията им за изграждане на демократична България", каза Радев. По думите му в последните 30 години са допуснати грешки и е изгубено време, но страната е станала част от обединена Европа.

"Нека заедно градим едно общество, основано на закона и морала", каза Радев. "Ще бъда президент на всички български граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия, президент на помирението и диалога", каза още той. Ще работя активно с нашите партньори за ускорената ни европейска интеграция, но нека е ясно едно: ще бъда президент, който безкомпромисно ще отстоява правата и достойнството на своя народ. Най-важно е да осъзнаем силата си, да повярваме в себе си и заедно да продължим напред", завърши речта си новоизбраният президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

22.01 2017 в 12:06

Така де, ама защо трябва да се прегръща с "бойко взе парите!"? Да не би заради зимата бойко да е престанал да ходи до Симитли? Какво го е запрегръщал тоя бойко?