Плевнелиев пожела на Радев да държи посоката на европейско развитие

OFFNews Последна промяна на 22 януари 2017 в 11:37 4240 4

Плевнелиев пожела на Радев да държи посоката на европейско развитие

Нека не допускаме Бълария да бъде отклонена от посоката на демократичното развитие. Така президентът Росен Плевнелиев се обърна към новия държавен глава Румен Радев.

"Пожелавам ви от все сърце да не допуснете голяма стратегическа грешка, от която българия да пострада. Нито един български президент не е допускал досега такава", обърна се той към Радев. По думите му републиката е чиста и свята, колкото чисти са ръководителите й. "Да държите здраво посоката на европейското и демократичното развитие на България, на добър час, г-н президент, да живее България“, завърши обръщението си Плевнелиев.

Плевнелиев определи мандата си като труден. "Един труден, но успешен мандат приключи. Дадох, но не взех, изпълних обещанията си. Грешки съм допускал, като всеки човек, но като президент не сбърках с големите неща. Тръгвам си с високо вдигната глава", каза Плевнелиев.

Той зави, че е работил всеотдайно за страната, а властта за него не е била цел, а средство, за да помогне на народа си. "Посветих се на обществото, ще продължа да го правя и занапред", каза още Плевнелиев. Вярвах, че правото на силата е най-голямото безправие. Затова се борих за върховенството на закона и срещу геополитиката на разделяне на сфери на влияние. Мирът и демокрацията се остояват ежедневно и от всеки", заяви още той. По думите му външната политика на България е била балансирана, а страната "стои" добре на фона на кризите в света. Той се обърна към Радев: "Тежък беше моят мандат, тежък ще бъде и вашият. Пожелавам ви да превърнете институцията не във властови център, а в център на баланс", каза Плевнелиев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

59993

4

Red or Dead

22.01 2017 в 13:13

ЕЙЙЙЙ.....НАЙ-ПОСЛЕ.....асенов НАПУСНА ЗАВИНАГИ президенството под бурните освирквания на тия(99% от българите) които СА тотално забравени от ГОСПОДАРИТЕ на асенов.....ДАЙ БОЖЕ НИКОГА да не чуем за това поредно недоразумение....

59993

3

Red or Dead

22.01 2017 в 12:54

Единствената цел пред ГЕНЕРАЛ трябва да бъде грижата за 99% от БЪЛГАРИТЕ.......те бяха/СА ТОТАЛНО низвергнати от сегашната политическа шайка!!
За 10 год. в Европа не видяхме НИЩО добро за обикновените хора, НАПРОТИВ......опитват се по всякакъв начин да ни наложат абсолютно чужди нам ценности.....както каза вчера Дони....Да върнем страната на....обикновените хора!!!

Тук ще постна перефразирана речта на Дони от Д-р Пламен Пасков!

https://goo.gl/g6nf0H

22179

2

ELPIDA

22.01 2017 в 12:11

"Плевнелиев пожела на Радев да държи посоката на европейско развитие"

Еййй, пак от зелена тиква семе !

38251

1

Denis Rizanov

22.01 2017 в 11:59

занапред като чуете плевелниев трябва да се сещате за две неща:
1. Как продаде държавата като министър в най-криминалната кражба на български бряг - плаж Корал.
2. Как се кани да пляска Русия заради "хибридната" война.