Радев: На балотажа ще се сблъскаме с организиран вот на картела на статуквото

OFFNews 14 ноември 2021 в 21:36 2067 2

Румен Радев, Илияна Йотова

Снимка БТА/Владимир Шоков

Президентът и вицепрезидентът Румен Радев и Илияна Йотова

На балотажа ще се сблъскаме с партийно организиран вот на картела на статуквото. Единственият начин да победим ресурсите им, да надделеем над лъжата и манипулации, е да сме мобилизирани. 

Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с Илияна Йотова коментира първите резултати от изборите. 

Според него изборите са показали решимостта на обществото да скъса с корупцията, беззаконието и авторитаризма:  "Опитите за мимикрия и манипулации с цел да се разколебаят хората явно не сполучиха. Поздравяваме всички партии, които влизат в новото Народно събрание".

Радев обясни, че партиите трябва да съставят правителство, което да е реформаторско, антикорупционно, да има ясно изразено мнозинство и да не оставя съмнения за зависимости. 

Относно президентските избори той заяви, че е ясно е, че ще има балотаж, като резултатът дава оптимизъм, но ще е грешка да си мислим, че изборите са предрешени: "Ще разчитаме на всички политически сили, които бяха с нас тази кампания, както и на гласувате на гражданите, които искат България да е модерна страна".

На въпрос защо не се е съгласил на дебат с нито един кандидат за президент, той обясни, че не може да дебатират с всички 23 кандидат-президентски двойки, а за това кога ще е дебатът между него и проф. Анастас Герджиков Радев заяви, че това ще го решат инициативните комитети. 

Президентът коментира и избирателната активност, като обясни, че това е проблем и трябва да отговорят не само социолозите, но и партиите. "Много фактори оказват влияние на избирателната активност", смята той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12196

2

Insaf

15.11 2021 в 00:38

Не знам за какъв балотаж се говори, но аз от два дни повтарям , че такъв няма да има. Смятам да се провъзглася за социологическа агенция. Ще измисля някое подходящо име - що пари изкараха тия от разни партии, независими кандидати и всякакви подобни.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика