Радев: Изборите ще бъдат истинско изпитание, изкривен е мажоритарният характер на президентския вот

OFFNews 27 септември 2021 в 20:59 5425 3

Изборите на 14 ноември ще бъдат истинско изпитание - заради сливането на двете кампании и изкривяването на мажоритарния характер на президентския вот. Това заяви в НДК Румен Радев при представянето на Инициативния комитет, който издига кандидатурата му за независим кандидат за президент.

Антимафиотският консенсус, който се роди на площадите, премина в урните. Защото няма нормален човек, който да приеме произвола, корупцията и беззаконието. Единството и волята на хората са гарантът, че промените ще се случат, каза Радев.

Неуспехът на партиите на промяната да съставят действена демократична алтернатива считам само за етапен провал, защото обществото ни е зряло за промени. Въпрос на време е те да изкристализират в законите и начина на тяхното прилагане, прогнозира държавният глава.

Ще продължим нашата борба за честни избори, за излъчването на нов тип управление - синтез на почтеност и компетентност, за укрепване на върховенството на правото, за пресичане на кражбите, за гарантиране на свободата на медиите. Само така ще можем да победим бедността и безправието и да заемем достойното място в европейското семейство. Място, което ни принадлежи, отбеляза Радев.

Аз съм истински щастлив, че продължаваме заедно с г-жа Илияна Йотова. След 5 години мога да твърдя, че нашият екип е още по-сплотен и непоколебим. Нашето единомислие и коректно партньорство е рядкост в съвременната политическа среда на непреглътнато его, личностни конфликти и обвинения. То е и залог за нашия успех, каза още президентът.

В зала 6 на Националния дворец на културата тази вечер беше представен Инициативният комитет, който издига Радев и Йотова за независими кандидати за президент и вицепрезидент на вота на 14 ноември (хронология и видеозапис на събитието вижте тук).

За съпредседатели на Инициативния комитет бяха избрани журналистката Анна Заркова, психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова и диригентът Йордан Камджалов.

Комитетът от близо 200 души обединява интелектуалци, спортисти, дейци на науката, културата и изкуството, журналисти.

От БСП в комитета участват Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски. От "Изправи се.БГ" представители в комитета са Галина Таваличка, Мими Караколева и Никола Вапцаров.

Сред присъстващите в зала 6 на НДК бяха евродепутатът и бивш началник на кабинета на президента Иво Христов, ген. Михо Михов, проф. Иво Христов, евродепутатът Елена Йончева, Весела Лечева, актьорите Павел Поппандов и Веселин Плачков, певицата Росица Кирилова, художникът Греди Асса, Филип Станев и Станислав Балабанов от ИТН, председателят на СБЖ Снежана Тодорова, журналистите Тома Томов и Даниела Кънева, първият български космонавт Георги Иванов, историкът Искра Баева, борецът Александър Томов, волейболистът Владимир Николов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1919

4

Lindemann

28.09 2021 в 08:24

Какво и къде получаваш? Нали инициативният комитет има еднократна и единствена задача да издигне независим кандидат за Президент? Това да не ти е партия?

11300

3

yoghurt

27.09 2021 в 21:49

Ако това означава, че гласувайки за Радев, който е кадърен пилот, получавам Камджалов, който е самозван диригент на равнището на Петър Илиев, без никакъв авторитет в гилдията си, не благодаря. Много жалко за Радев, прав му път. До този момент ми беше симптаичен.