200 души влизат в комитета, който издига Радев за втори президентски мандат (хронология и видео)

OFFNews 27 септември 2021 в 18:45 7927 1

В зала 6 на Националния дворец на културата тази вечер беше представен Инициативният комитет, който издига Румен Радев и Илияна Йотова за независими кандидати за президент и вицепрезидент на вота на 14 ноември.

За съпредседатели на Инициативния комитет бяха избрани журналистката Анна Заркова, психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова и диригентът Йордан Камджалов.

Комитетът от близо 200 души обединява интелектуалци, спортисти, дейци на науката, културата и изкуството, журналисти.

От БСП в комитета участват Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски.

От "Изправи се.БГ" представители в комитета са Галина Таваличка, Мими Караколева и Никола Вапцаров.

Сред присъстващите в зала 6 на НДК бяха евродепутатът и бивш началник на кабинета на президента Иво Христов, ген. Михо Михов, проф. Иво Христов, евродепутатът Елена Йончева, Весела Лечева, актьорите Павел Поппандов и Веселин Плачков, певицата Росица Кирилова, художникът Греди Асса, Филип Станев и Станислав Балабанов от ИТН, председателят на СБЖ Снежана Тодорова, журналистите Тома Томов и Даниела Кънева, първият български космонавт Георги Иванов, историкът Искра Баева, борецът Александър Томов, волейболистът Владимир Николов.

Хронология:

20:05 ч. -  Инициативният комитет, който издига Румен Радев и Илияна Йотова за независими кандидати за президент и вицепрезидент, се събра за обща снимка.

19:57 ч. - Антимафиотският консенсус, който се роди на площадите, премина в урните. Страхът разгражда самите устои на държавността. Единството и волята на хората са гарантът, че промените ще се случат. Изборите на 14 ноември ще бъдат истинско изпитание - заради сливането на двете кампании и изкривяването на мажоритарния характер на президентския вот, заяви президентът Румен Радев.

19:45 ч. - Миналата година през лятото българските площади родиха промяната. Днес справедливост има за едни, но за повечето - не. Ето това е нашата задача: да върнем справедливостта, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя отбеляза, че много се говори за пътища и има чувството, че животът ни е в непрестанен ремонт. Не искам само асфалт и безвремение, призова Йотова.

19:36 ч. - В подкрепа на кандидатурите на Радев и Йотова се изказаха членовете на Инциативния комитет ген. Михо Михов, Мажд Алгафари, Веселин Плачков, Весела Лечева. 

19:05 ч. - Журналистът Анна Заркова, диригентът Йордан Kамджалов и психиатърът Цветеслава Гълъбова бяха избрани за съпредседатели на Инициативния комитет. Кандидатурите им бяха утвърдени единодушно от присъстващите учредители. Тримата ще представляват Инициативния комитет заедно и поотделно, уточни д-р Гълъбова.

18:45 ч. - Започна учредителното събрание на Инициативния комитет

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови