Радев и Йотова представляват обществото, което иска промяна, каза шефът на БСП - София

OFFNews 21 септември 2016 в 12:39 4362 2

Радев и Йотова представляват обществото, което иска промяна, каза шефът на БСП - София

Ген. Румен Радев и Илияна Йотова са кандидатите за президент и вицепрезидент на тази част от българското общество, която иска промяна на модела на управление на държавата. Това включва реално разделение на властите и създаване на условия президентската институция да изпълнява пълноценно функциите си, съгласно правомощията, регламентирани от Конституцията ни. Това заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов по време на среща със социалисти в НДК, цитиран от пресцентъра на партията.

Според него ген. Румен Радев е с доказан висок професионализъм, управленски умения, лидерски качества, отговорност и патриотизъм, а Илияна Йотова е със значителен стаж в законодателната власт на национално и европейско ниво. „Тандемът съчетава опит и качества, които са необходими за ефективното функциониране на президентската институция", посочи Паргов.

„В навечерието сме на Деня на назависимостта. Този празник ни дава повод отново да се замислим за важността на институциите в отстояването на националния ни суверенитет. И отговорността за това на държавния глава, който по Конституция е и главнокомандващ Българската армия. Президентската институция е ангажирана и с въпросите на сигурността. Моделът на президентската институция се нуждае от достойни и отговорни личности, с управленски опит и визионерство, а не от фрагментарни действия, характерни за сегашния президент, които са резултат от небалансирано и политически безотговорно поведение", категоричен е лидерът на столичните социалисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17898

2

кикимора

21.09 2016 в 14:56

Ние всичко което е казал Паргов го умножаваме по минус едно.

10538

1

Black Hex

21.09 2016 в 14:05

Не, не, тези НЕ МОГАТ ДА МЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ!
Грешиш.
 
X

Да помогнем на украинските деца!