Путин към руснаците за новата година: Никога не сме имали помощници и няма да имаме

OFFNews 01 януари 2019 в 12:30 12475 0

Путин към руснаците за новата година: Никога не сме имали помощници и няма да имаме

Пред Русия стоят важни въпроси за решаване през новата година и това може да стане само, ако нацията е сплотена. Това е заявил руският президент Владимир Путин в своето новогодишно обръщение.

„Ние знаем точно какво ни е нужно за нас, за нашите семейства, за родната страна. Знаем, че можем да го постигнем само със собствени усилия и обща работа“, е казал ръководителят на Русия, цитиран от "Фокус".

Путин е отбелязал, че „новогодишното вълшебство създава нашата душевна щедрост“. И е добавил: „Тя ни е нужна и в празник, и в делник, когато подкрепяме онези, които имат нужда от помощ, като всеки самотен или болен човек. Не можем да отминаваме чуждите беди, а на милосърдието винаги се отговаря с добро, то дарява радост, съучастие“.

Руският лидер е подчертал, че страната „ предстои да решава не малко насъщни задачи – в икономиката, в науката и технологиите, в здравеопазването, образованието и културата“ И е изтъкнал: „Това можем да постигнем само ако сме заедно. Никога не сме имали помощници и няма да имаме. Затова за нас най-важното е да сме сплотена, единна и силна команда“.Държавният глава е призовал руснаците в новогодишната нощ да произнесат най-топлите слова на совите близки и да пожелаят благополучие на страната си.

„Искрено ви желая радост и благополучие, а на нашата Родина, нашата любима Русия – успехи и просперитет. Поздравявам ви с празника, с настъпващата нова 2019 година!“, завършва приветственият адрес на Путин.

Премиерът на страната Дмитрий Медведев също се е обърнал с поздравление към руснаците и е припомнил, че те имат обичай в кръга на най-близките си приятели да си пожелаят прости и важни неща като здраве, успехи и щастие, а също и благополучие на родната страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови