Прокуратурата се самосезира заради заплахата към Ива Митева

OFFNews 03 септември 2021 в 19:40 1010 0

Снимка prb.bg

Софийската районна прокуратура /СРП/ се самосезира във връзка с медийни публикации за отправена спрямо председателя на 46-то Народното събрание закана за убийство. Това съобщават от държавното обвинение.

След запознаване с разпространените медийни публикации СРП е образувала прокурорска преписка за извършено престъпление - отправена закана за убийство. Прокурор вече е изискал от главния секретар на МВР незабавно да бъде предоставена информация за предприетите действия във връзка с публикации в медиите, че вчера, в 21.04 ч., в Министерство на правосъдието е получен имейл, съдържащ заплаха за живота на председателя на 46-то Народно събрание Ива Митева.

В писмото, изпратено до главния секретар на МВР, е изискана и информация поради какви причини преписката не е докладвана в прокуратурата до 17.00 ч. днес.

Необходимостта от осъществяване на ръководство и надзор за законосъобразното и навременно извършване на действия по сигнали, съдържащи данни за извършени престъпления, е изключително правомощие на Прокуратурата на Република България, посочват от държавното обвинение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews