Прокопиев не е в "Да, България", но й симпатизира

OFFNews 11 януари 2017 в 11:05 7575 5

Сделката за продажбата на държавния дял в EВН е била контролирана от Комисията за финансов надзор (КФН) и Агенцията за приватизацията. Ако е имало нередности, те са органите, които трябва да вземат отношение, а самият надзор е одобрил проспектите за публичното предлагане. Това коментира пред бТВ бизнесменът Иво Прокопиев по повод обвинението, че е подпомогнал Симеон Дянков да извърши престъпление по служба по повод сделката.

Според него делото е скалъпено и представлява лъжа и клевета, която прокуратурата разпространява два месеца преди изборите.

По думите му той самият не разбира обвинението.

„Попитах за допълнителна информация, тъй като нямам отношение към тази сделка. Независимо, че нямам пряко участие, прокуратурата е избрала едната от трите сделки е навързала политическия си сюжет”, коментира той.

Според Прокопиев държавното обвинение трябва да престане да бъде бухалка. Той се учуди и защо не е обвинен и за сделките по продажба на миноритарните дялове и в другите две ЕРП-та – за дяловете на ЧЕЗ и Енерго Про след като те са напълно идентични с процедурата за ЕВН.

Той си обясни атаката срещу себе си с редакционната политика на изданията си "Капитал" и "Дневник".

"Очевидно е, че те са неудобни на корупционния картел. Докато прокуратурата раздава измислени обвинения, обществените поръчки продължават да си отиват към фирмите на Пеевски", каза Прокопиев.

Бизнесменът коментира, че подкрепя партията на Христо Иванов "Да, България", но няма участие в нея.

"На този етап не смятам да влизам в политиката. Симпатизирам на политическите усилия и на Христо Иванов и на Радан Кънев и на всички други защитаващи принципна и честна позиция през годините", добави Прокопиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12020

5

Buriata

11.01 2017 в 23:02

Хахаха да беше си признал поне и че я финансора, а медиите му я обслужват с глашатайство.

12435

4

Jinx

11.01 2017 в 19:16

Прокопиев не само симпатизира, а и финансира. А този, който плаща, после очаква някакви компенсации.

12860

3

newfoundland

11.01 2017 в 18:15

По отношение на новата партия, положението е, че щом се оправдава, значи на всичко е ясно, че вреди на имиджа й, но това не пречи да я спонсорира и после да очаква възвръщаемост.

63994

2

Red or Dead

11.01 2017 в 12:50

В ЦСЗ това розовобузестото ще е МИС ПАНДЕЛ ......форевър...дай Боже.....